Prostreno.cz

Potravinové spalovače tuků

Vánoce se kvapem blíží a s nimi i různé večírky a oslavy. Chcete na nich oslnit a být o pár kilo lehčí? Upravte si jídelníček a zařaďte do něj suroviny, které pomáhají spalovat tuky. Ještě dnes!

Nebudeme si nalhávat, že existuje jídlo, po jehož konzumaci se člověk najednou stane lehčím. Ovšem potraviny, díky kterým získáte v boji s váhou pořádnou výhodu, tu naštěstí jsou! Po čem sáhnout v dietním režimu?

Chilli papričky

Někdo to rád pálivé. A dobře dělá! Červení ďáblové obsahují rostlinný alkaloid kapsaicin. Ten uvolní endorfiny, čímž se podpoří krevní oběh a nakopne metabolismus. Má také hřejivé účinky, takže nutí organismus využívat tuk jako palivo. Teď už je vám jasné, proč papričky vidíte na talíři každé modelky, že?

Jablečný ocet

Pokud se obáváte překyselení, můžete být bez obav. Jablečný ocet je naprosto bez rizika! Naopak vám způsobí samé dobré věci. Podporuje spalování kalorií, zabraňuje chuti na sladké a neuvěřitelně prospívá trávení. Jako hubnoucí zlepšovák na něj nedají dopustit ani některé celebrity.

Fazole

Nikdy nepodceňujte luštěniny. Konkrétně fazole se chlubí velice nízkým obsahem tuku a spoustou vlákniny. Jejich glykemický index je snem všech dietářů! Vytvářejí ideální prostředí pro metabolismus, který pak uvolňuje mastné kyseliny. Při nakupování se určitě vyhýbejte těm nakládaným, sosy a omáčky praskají množstvím cukru ve švech. To se teď určitě nehodí!

Vlašské ořechy

Ořechy? Kdekdo povídá, že jsou kalorické jako blázen a neskutečně se po nich tloustne? Jak se to vezme. Když se to s jejich spotřebou nepřehání, není se čeho bát. Čím vám poslouží? Jsou zásobárnou zdravých tuků, vlákniny, bílkovin a esenciálních mastných kyselin. Doporučená denní dávka je 30 gramů.

Brokolice

Velké plus tohoto „zelenáče“ spočívá v tom, že můžete sníst naprosto neomezené množství. Neobsahuje téměř žádné kalorie, perfektně vás zasytí a ještě vám dodá vitamin C, kterého má na rozdávání. Co se totiž céčka týká, i citron je proti ní „chudý příbuzný“.

Losos

Ryby jsou všeobecně vychvalovány do nebes, když se začne mluvit o redukci váhy. Tenhle vodní živel má v sobě zdravé a „hodné“ tuky, které snižují produkci leptinu – hormonu hladu. Po pár soustech se budete cítit zasyceni na dlouhou dobu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat