Prostreno.cz

Proč dát šanci pohybu? Nejde jen o hubnutí

Říkáte si, že sportovat vlastně nepotřebujete, když máte svou vytouženou postavu? Pak vás vyvedeme z omylu. Pohyb totiž vůbec není jen o spalování přebytečných kalorií!

Nemá cenu se rozepisovat o tom, jak pohyb svědčí našemu srdci, cévám, svalům nebo páteři apod., to všichni moc dobře víme. Ovšem pokud vás ani tyto obecně známé argumenty k pohybu nepřesvědčily, máme pro vás několik dalších.

Tak například věděli jste, že díky pohybu…

…můžete získat nové přátele?

Pokud se například zapíšete na hodiny jógy, přidáte se ke skupině na běhání, začnete chodit do fitness centra nebo na aerobic apod., budete mezi lidmi s evidentně stejným zájmem, jaký máte vy. A to je skvělý základ pro navázání přátelství! Stačí pár slov v šatně a je to. Sport sbližuje!

…budete lepší v sexu?

Studie z roku 2015 dokázala, že muži, kteří se pravidelně věnují nějaké pohybové aktivitě (plavání, běh apod.), mají lepší sexuální funkce, jsou výkonnější, nemají tolik problémů s erekcí…

…budete šťastnější?

Při sportu se prokazatelně zlepšuje nálada. Mohou za to ty správné hormony, které se nám během pohybové aktivity vyplavují v těle. Není nic lepšího, než si dát po psychicky vyčerpávajícím dni pořádně do těla!

…nebudete tolik bojovat s depresemi?

Michiganská univerzita prokázala, že lidé, kteří cvičí venku (tedy například běhají), případně si dopřávají delší a pravidelné procházky, se mnohem lépe vyrovnávají s těžkými událostmi a lépe bojují s příznaky deprese. Navíc nemají tak velký nedostatek vitaminu D (získává se ze slunečního světla), který v boji proti depresi hraje rovněž významnou roli.

…odbouráte snáz stres?

Stres nás doprovází na každém kroku. Jak s ním nejlépe zatočit? Vycvičte ho! Díky hormonům, jež se při pohybu vyplavují, se potlačí hormony stresové a vy se budete cítit skoro bezstarostně.

…budete silnější?

Při sportu posilujete svaly v těle, zlepšujete si fyzičku, stáváte se odolnější vůči nemocem (máte silnější imunitní systém) a navíc posilujete i svou psychiku. A to za tu trochu námahy stojí, co říkáte?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat