Co je nového

.

Nové zprávy

Nemáte žádné nové zprávy

Jídlo po běhu: Jak má vypadat, aby nezničilo vaše úsilí

Kristýna Vágnerová více informací

Pořád ještě nechápe, že je z ní máma...A ani si nemyslí, že ji ten pocit opustí :) Ujídá malé Lucince a pak láteří nad váhou. Nadšeně testuje všechny dobroty, co do redakce dorazí.

Zobrazit další články autorky

21. 5. 2019 | Zdraví a diety

Běh je nejlepší a nejvíce návykové cvičení. Vědci potvrdili, že tato činnost může zlepšit zdraví srdce, zvýšit vytrvalost a snížit hladinu špatného cholesterolu. Ale je tu jedna věc, která může totálně zničit vaše úsilí. Špatné jídlo, které si dáte hned poté, co doběhnete! Můžete si dopřát banán nebo vejce?

Všimli jste si, jak se po běhu cítíte hladoví a vyčerpaní? Je to proto, že tělo nemá dostatek glukózy a prošlo svalovým opotřebením. Pokud nedoplníte energii prostřednictvím glukózy (sacharidů) a bílkovin, můžete být ohroženi svalovým poraněním a slabostí. Jaký druh výživy udrží vaše svaly v kondici a zvýší hladinu vaší energie?

Čokoládové mléko

Připravte si 1 šálek sójového nebo kravského mléka, 1 lžíci kakaa, ½ lžíce čokoládového prášku, 1 lžíci mandlového prášku a ¼ lžičky skořice. Zahřívejte mléko v hrnci, dokud se nezačne vařit. Přidejte kakaový a čokoládový prášek, zamíchejte a nechte jej rozpustit. Dochuťte ještě práškem mandlovým a nakonec i skořicí.

Čerstvé ovoce a jogurt

Budete potřebovat ½ šálku borůvek, ½ šálku malin, ½ šálku jogurtu a 1 lžičku medu. Ingredience stačí jen promíchat.

Vařená vejce, avokádo a sladké brambory

Po běhu to chce něco moc dobrého! Máte rádi sladké brambory? Výborně. Vezměte ½ sladké brambory, 1 avokádo, 2 vejce, sůl a pepř. Avokádo rozkrojte, vydlabejte a získaný vnitřek v misce rozšťouchejte vidličkou. Přidejte vejce (uvařená natvrdo a nakrájená na kousky), bramboru (uvařenou a nakrájenou na kostičky). Dolaďte solí a pepřem. Směsí napěchujte poloviny avokáda. Dobrou chuť.

Ořechové máslo a sendvič

Nemáte moc času na přípravu jídla, protože spěcháte do práce? Volte cestu „rychlovky“. Postačí vám 2 plátky pšeničného chleba, ½ šálku jahod, borůvek či jiného drobného ovoce a 2 lžíce ořechového másla. Na každý krajíc chleba naneste lžíci ořechového másla. Obsypejte plody a užívejte si jednoduchou, leč báječnou chuť.

Domácí banánové palačinky s mandlovým máslem

Budete potřebovat ½ zralého banánu, 1 vejce, ½ šálku pšeničné mouky, 1 čajovou lžičku prášku do pečiva, ¼ šálku mléka, špetku soli, 1 lžíci pravého javorového sirupu a podle libosti i 1,5 lžíce mandlového másla.

Banán rozmačkejte vidličkou, přidejte k němu vejce a mléko. Dobře promíchejte a ujistěte se, že nemáte žádné hrudky. Mouku, sůl a prášek do pečiva smíchejte v oddělené misce a následně vše dohromady vyšlehejte metličkou. Na pánvi lehce vymazanou olejem krátce usmažte a hotovou palačinku zakápněte javorovým sirupem a mandlovým máslem.

Příliš mnoho make-upu ucpává póry a prohlubuje vrásky

Špagety s kapary

Špagety s kapary

21 hlasů
35min 891 kJ 80 Kč

Nejčtenější články

Tip na večeři

Plátky s ostružinovou omáčkou

8 hlasů
50min 559kJ 177 Kč

Vyzkoušejte netradičně maso s ostružinami.

Grilovaný jehněčí kebab

20 hlasů
50min 353kJ 280 Kč

Jednoduchá úprava, díky které přijdete jehněčímu na ch...