Prostreno.cz

Vyzkoušené tipy, jak uklidnit rozbouřený žaludek bez léků

Bolesti břicha, zácpa, špatné zažívání, pocit těžkosti a pálení žáhy. Ať už je viníkem jídlo, které vám „nesedlo“, či stres, chce to okamžitou pomoc. Zde jsou čtyři možnosti záchrany, po kterých se vám uleví!

Problémy se zažíváním dokáží pěkně potrápit. Přichází bez varování a častěji, než je snesitelné? Víme, jak dostat břišní krizovou situaci zase pod kontrolu. Po čem sáhnout?

Lněná semínka

Velký zázrak v malém balení? Z pohledu výživové hodnoty určitě. Lněná semínka obsahují spoustu vitaminů, vápník, mangan, železo, fosfor, draslík a hořčík. Mají příznivý vliv na metabolismus a vláknina, které mají na rozdávání, zařídí plynulý pohyb střevního obsahu.

Jak je užívat? Nejlépe syrové, tím se nepřipravíte ani o gram výživných látek. Protože patří mezi tvrdší semena, je třeba je důkladně rozkousat. Pokud jich v nouzi pár slupnete, rozhodně nezapomínejte na přísun tekutin. Díky vodě nabobtnají a ve vašich útrobách nastolí opět pořádek.

Máta peprná

Tahle aromatická rostlinka je jedním z nejstarších léčebných prostředků při bolestech břicha. Má pozitivní účinky na trávení, podporuje vylučování žaludečních šťáv a tvorbu žluči. Ke všemu upravuje funkci střev a mírní bolesti. Bez servítek dokáže zničit i nežádoucí viry a bakterie. Při potížích je ideální vypít denně pět až šest šálků mátového čaje.

Rýže, fazole a sója

Překyselenému žaludku neboli acidóze zatnete tipec, když sníte půl šálku suché vařené rýže. Pro jeho zneutralizování vezměte na milost sóju a pár fazolí. K celkovému zklidnění může v některých případech přispět i celozrnný žitný chléb. Nutno dodat, že tyto potraviny jako první pomoc konzumujte pouze v omezeném množství. Pořád platí, že čím více toho sníte, tím více se vylučuje žaludečních šťáv. Takže opatrně!

Kyselá okurka

Věřte, že tohle není jen oblíbená pochoutka těhotných žen a zaručený vyprošťovák z kocoviny! Kvašené okurky dají zažívání zase do latě, protože minimalizují špatné střevní bakterie a mírní průjem, zácpu i nadýmání. Máte je po ruce? Tak s chutí do nich!





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat