Prostreno.cz

Staromódní péče o ruce. Tohle funguje už roky

Kosmetické trendy se sice mění rychlostí blesku, ale to ještě neznamená, že historické vychytávky pro krásu se nedají používat stále. Vždyť je na ně spolehnutí! Co si počít se zažloutlými nehty a popraskanou kůží?

Co si budeme povídat, v běžném každodenním provozu ruce trpí nejvíce. Měly bychom je hýčkat a pečovat o ně přinejmenším tak dobře jako o zbytek těla a obličej. Co dělaly naše prababičky pro to, aby je měly stále krásné?

Popraskané ruce

Během zimy je vysušená kůže běžným jevem. Prasklinky svědí, jsou nepříjemné na dotek, o vizuální stránce ani nemluvě. Znáte to moc dobře? Před spaním si umyjte ruce v teplé vodě, osušte a potřete glycerinem (seženete v internetových obchodech). Máte-li doma bavlněné rukavice, které bez výčitek oželíte, navlékněte si je na noc - pak můžete nanést silnější vrstvu glycerinu. Když už jsme u toho, je tu ještě jedna alternativa…

Hrubá kůže

Směs na zjemnění rukou si vyrobíte z jedné lžíce slunečnicového nebo jiného rostlinného oleje, margarínu (lze využít i sádlo) a jedné lžičky krystalového cukru. Vzniklou pastou pak energicky potírejte pokožku přibližně pět minut. Poté důkladně opláchněte, vysušte a naneste kapku vašeho oblíbeného zvláčňujícího krému.

Zažloutlé nehty

Přebarvovat nehty lakem, aby zažloutnutí nebylo vidět? To není řešení. Víme o něčem mnohem lepším! Nechte konečky prstů máčet v roztoku 0,6 litru teplé vody se šťávou z jednoho citronu. Nepomůže-li to, další řešení zabere určitě. Ve vodě rozpuštěná tableta na čištění zubních protéz dokáže zázraky. Ponořte do ní prsty a je po problému!

Lámavé nehty

Aby byla vaše ozdoba pevnější a odolnější, použijte jód. Vložte do tekuté jódové tinktury párátko a nakapejte několik kapek k nehtovým lůžkům. Buďte opatrní, protože jód dělá na kůži skvrny. Je proto ideální tuto kosmetickou „operaci“ provádět na noc – do rána stoprocentně zmizí.

Delší výdrž laku

Aby vás už bídná životnost laků nepřiváděla k šílenství, protože tím vaše zkrášlování přichází vniveč, nabízíme malý zlepšovák. Vetřete si před lakováním do nehtů trochu octa nebo odlakovače. Kyselina přispěje k tomu, že „nátěr“ lépe přilne.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat