Prostreno.cz

Řešení na potíže se zažíváním

Přiznejme si upřímně, že zácpa, průjem, nadýmání a problémy s trávením se nevyhýbají nikomu. Bohužel! Kde v krizové situaci hledat pomoc? Nebudete tomu věřit, ale záchranné prostředky najdete v kuchyni!

Zase máte žaludek jako na vodě? Nebo se potýkáte s úpornými bolestmi břicha? Zachovejte klid. Po ruce máte léky v přírodním balení, které přinesou rychlou úlevou. Po čem sáhnout, když vás trápí…

Nadýmání

Smíchané ingredience užívejte třikrát denně. Množství? „Na špičku nože“, takže opravdu co by se za nehet vešlo. Konečně se přestanete cítit jako přepuštěný balon!

Špatné zažívání

Ano, stane se. Občas prostě domácí lékárna zeje prázdnotou a k dispozici nemáte žádný lék na zažívání. Je to váš případ? Nezoufejte. Pět kuliček pepře to spraví. Když je zapijete vodou, hned bude po problému. Pepř má totiž dezinfekční účinky a umí povzbudit trávení. Však se o tom sami přesvědčíte, už za několik minut!

Zácpa

Existuje zaručená rada, jak „prolomit ledy“? Že váháte! Na lačný žaludek do sebe kopněte dvě sklenky vlažné vody a snězte větší jablko. Po této proceduře se normálně nasnídejte. Na zácpu pomáhají i povidla. Stačí jednu lžičku smíchat s trochou másla.

Průjem

Základem je dostatečné množství tekutin. Nejlepší řešení je tedy černý čaj. Ale pozor, pro lepší efekt do něj přidejte špetku soli a cukru. Protože chuť bude asi „nic moc“, dejte si po něm jablko nebo banán. Na spravení! A to do doslova…

Bolesti břicha

Když je vám „ouvej“, jako pacientovi vám doporučujeme fenyklový čaj. Má totiž nesmírně zklidňující účinky. Jednu lžíci bylinky přelijte vroucí vodou, po deseti minutách louhování sceďte. A do dna!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat