Prostreno.cz

Jan na bolest kloubů bez léků. Vyzkoušejte triky našich babiček

Ať už máte chřipku, přehnali jste to se sportem nebo se potýkáte s revmatismem, bolesti kloubů nejsou nic příjemného a dokáží hodně potrápit. Chcete se jich konečně zbavit? Pár nápadů bychom měli…

Když „stávkuje“ pohybový aparát, i vykonávání běžných činností je nadlidský úkol. Je to zrovna váš případ? Pak vám přijdou vhod tyto tipy. Přírodních léčivých metod přece není nikdy dost! Po čem bolest kloubů odezní?

Křenová záchrana

Jedna z nejstarších a nejúčinnějších babských rad, co stojí za vyzkoušení. Jsou to domácí placky místo náplasti! Připravíte si je z 3 lžic strouhaného křenu, 1 lžíce octa a černé mouky. Promícháním vznikne tužší těsto, z něj pak „uplácejte“ placky velikosti dlaně a přiložte na postižené místo. Jakmile začne křenový obklad pálit, posuňte ho kousek dál, ať nemáte k tomu všemu ještě puchýře.

Tvarohová pomoc

Smícháte-li 250 gramů tvarohu s 1 lžící strouhané mrkve, získáte další zázračný lék. Směsí „přikryjte“ bolavý kloub. Uvidíte, že se vám rychle uleví!

Hřebíčkový silák

Budete potřebovat 1/2 litru francovky, kapku slivovice a 15 hřebíčků. Vše svařte, 24 hodin nechte odstát a aplikujte. Nejlépe ve formě celonočního obkladu. Zkuste to týden dennodenně a budete zase jako rybička.

Zelné řešení

Při léčbě revmatismu se doporučují syrové listy zeleného zelí. Už jste o tom slyšeli? Na prkénku je proklepejte, položte na oblast, která vám nedá spát, a obvažte gázou.

Solná varianta

Do vany s napuštěnou teplou vodou přidejte 500 gramů soli. V koupeli vydržte alespoň dvacet minut a nechte bolest kloubů odplavit. Pokud se na slané cachtání moc necítíte, vyzkoušejte zábal – namočte ručník do roztoku 1 litru vody a 1 lžíce soli, vyždímejte ho a ošetřete „místo činu“.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat