Prostreno.cz

První pomoc. Co platí na zánět kloubů, dutin a spojivek?

Rýsuje se vám zánět a obáváte se nejhoršího? Nepanikařte předčasně, jestli příznaky podchytíte včas, možná ho z těla vyženete! Existuje hned několik možností přírodní léčby, které stojí za vyzkoušení.

Klasické záněty se projevují zčervenáním, otokem, bolestí nebo zvýšením teploty. A ani jeden syndrom není extra příjemný! Jak se proti tomu dá zabojovat? To záleží na tom, co přesně vás bolí…

Zánět čelních dutin

Vařící vodu nalijte do umyvadla nebo větší nádoby, přidejte čtyři kapky eukalyptového oleje a stejné množství oleje tea tree. To jsou správné léky na tuhle potíž! Potom si přes hlavu přehoďte osušku a inhalujte páru po dobu deseti minut.

S tlakem a bolestí zamete i bramborová kaše. Nutno dodat, že byste ji měli připravit bez másla, zahuštěnou pouze mlékem. Horkou kaši přendejte na utěrku a těsně si s ní obalte nos. Vážně to funguje!

Zánět dutiny ústní

Když ne nos, tak zuby. To si člověk nevybere. Naštěstí je tu šalvěj, která si v takových případech dokáže poradit. Dvě lžičky bylinky přelijte 150 mililitry vroucí vody a přikryté nechte louhovat zhruba pět minut. Po scezení ústa opakovaně během dne několikrát vyplachujte.

Zánět kloubový

Věřte, nebo ne, zánět kloubů zmírní obyčejný celer. 20 gramů čerstvého kousku nakrájejte nadrobno a převařte v 1/2 litru vody. Přefiltrujte a vypijte alespoň dva šálky denně. Kromě toho, že přinese úlevu, dojde i k posílení nervového systém, což rozhodně není na škodu.

Zánět spojivek

Oční problémy mohou mít různé příčiny – bakterie, viry, alergie… A než se člověk naděje, zánět je na světě. Při jeho počátcích se doporučuje výplach očí světlíkovým čajem. Lžičku byliny spařte šálkem vody a nechte vychladnout. Poté je připraven k použití.

Zánět průdušek

Budete-li třikrát denně užívat silný odvar z tymiánu, průdušky přestanou bolet a usnadní se i vykašlávání. Látka tymol, obsažená v této rostlince, odstraňuje chrapot a aktivuje chloupky v průduškách, které mají v popisu práce likvidovat hleny.

Zánět středního ucha

V prvopočátcích vám může pomoci bylinka zvaná netřesk střešní, která odnepaměti patří k našim léčivkám. Stačí naříznout pár listů a pět kapek šťávy opakovaně aplikovat přímo do ucha. Je to jeden z nejstarších receptů, tak doufejme, že vás nezklame!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat