Prostreno.cz

Zbavte se bradavic s pomocí česneku, cibule a octa

Asi se všichni shodneme, že tyto nevzhledné hrbolky na kůži moc parády nenadělají. Pokud vás dvakrát neláká vidina chirurgického odstranění, máme pro vás hned několik fíglů, kterými je zničíte. A navíc v pohodlí domova!

Bradavice jsou infekční virové onemocnění přenášené kontaktem. Klidně jste si takový „dáreček“ mohli přinést ze sprchy posilovny nebo veřejného bazénu. Chodíte tam často, v rámci snah o hubnutí? To je ono, vlhké prostředí jim totiž jen nahrává. Co na ně platí?

Česneková náplast

Z očištěného stroužku česneku odkrojte větší plátek, přiložte ho na postižené místo a přelepte náplastí. „Obvaz“ nenechávejte na pokožce déle než čtyři hodiny, protože štiplavý česnek by vám mohl popálit kůži. Vězte, že nejpozději do dvou dnů nepřítel sám odpadne.

Cibulová pasta

Upečenou a středně velkou cibuli smíchejte se lžičkou soli a stejným množstvím medu. Vzniklou hmotu nanášejte na bradavici několikrát denně. Klidně ji aplikujte i těsně před tím, než půjdete spát. Tím se nic nezkazí! Když už jsme u cibule, dá se využít i jinak…

Octový obklad

Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na kolečka a nechte tři dny odležet v octu. Poté kolečko položte na nechtěnou „ozdobu“, převažte kouskem látky a nechte působit.

Lék z jablečného octa

V misce rozmíchejte lžíci jablečného octa se lžičkou soli. Směsí „poťukávejte“ kožní útvar pětkrát denně.

Alkoholový zábal

Máte doma kapku fernetu? Výborně, to se hodí. Malé množství použijte na hrbolek a přelepte náplastí. Celou akci párkrát zopakujte.

Odvar z dubové kůry

Úspěchu docílíte i tehdy, budete-li každý den bradavici omývat tímto odvarem. Zkrátka to dělejte do té doby, než se dostaví očekávaný výsledek. Dlouho to trvat nebude!

Potírání ricinovým olejem

Už odpradávna je ricinový olej známým prostředkem proti bradavicím. Léčba je však účinná pouze tehdy, když se tato procedura praktikuje po dobu minimálně dvou týdnů. Stačí si ho jemně vmasírovat tam, kde je třeba.

Dotek banánové slupky

Až dojíte banán, jeho obal rozhodně nevyhazujte. Odřízněte z něj malý kousek a přiložte na místo činu, nejlépe přes noc. Něčím slupku zajistěte, aby držela bez hnutí až do rána.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat