Prostreno.cz

Pití čaje podle měsíčních fází posílí jeho účinek

Měsíc vždy fascinoval a taky fascinovat bude. Ovlivňuje naše prostředí i okolí. Víte, že v každé z jeho fází je příhodné pít jiný druh čaje? Posílíte tím jeho účinek a budete v souladu s přírodou!

Měsíc, básnicky nazvaný Luna, potřebuje asi 27 dní k tomu, aby obkroužil planetu Zemi. Ať už je v jakékoli fázi, působí na zvířata, lidi i rostliny. A jaký je jeho vztah k rostlinám? Zvláštnost měsíčních čajových směsí spočívá ve dvojím účinku. Za prvé, čaje jsou intenzivnější, pokud byliny byly nasbírány ve vhodné době, za druhé, pokud čaj pijete v odpovídající fázi Měsíce, násobí se jeho účinek. Takže, tady je „kalendář“!

Nov

Měsíc je k Zemi přivrácen neosvětlenou stranou. Krátké období mimořádných impulzů. Za ideální se považují půsty, neboť v této době je tělo připraveno zbavovat se škodlivých látek.

Co pít? Přísady jako citronela, maté, jablka, yzop, pomerančová kůra ideálně rozvinou své povzbuzující účinky v době novu Měsíce. Čaj podpoří zbavování organismu jedů.

První čtvrť - D

Po novu před úplňkem má Měsíc tvar písmene D, říká se o něm, že dorůstá. Všechno, co tělo posiluje, působí v této době mimořádně účinně.

Co pít? Jelikož tělo do sebe vstřebává všechno, co se mu dopřeje, ukládá si energii a sbírá síly. K posílení těchto důležitých tělesných funkcí napomůže máta, meduňka, anýz, listy maliníku, fenykl či řebříček.

Úplněk

Měsíc je k Zemi přivrácen osvětlenou stranou. Úplněk propůjčuje zvláštní sílu léčivým bylinám. Jejich působnost je intenzivnější.

Co pít? Roztěkanost, nervozita, nespavost či náměsíčnost. I tak se na vás může projevovat úplněk. Pro uklidnění a vyrovnanost pijte čaj z lipového květu či listů maliníku. Vhodná je i meduňka a slunečnicové květy. Dobře vám udělá taky chrpa a měsíček.

Poslední čtvrť - C

Po úplňku před novem má Měsíc tvar písmene C, říká se o něm, že couvá. Kdo v této době méně jí, rychleji hubne.

Co pít? V době, kdy Měsíc couvá, se tělo taktéž zbavuje nežádoucích látek. Pokud chcete zatočit s jedy, pijte směs z pampelišky, jitrocele, zeleného ovsa, šípků, květů černého bezu a březového listí. Váš organismus vám poděkuje!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat