Prostreno.cz

Zázračná zelenina. Proč pít šťávu z brambor a křenový macerát

Že je zelenina dobrá pouze k jídlu? Co vás nemá. Vždyť dokáže vyléčit spoustu onemocnění, od žaludečních obtíží až po revmatismus! Jaké léky si můžete připravit z brambor, křenu, petržele a celeru? Tenhle manuál vám přijde vhod!

Zase si zoufáte, že se musíte vydat do lékárny pro zásobu medikamentů, protože vy nebo někdo z vaší domácnosti ochořel? Vězte, že to vůbec nemusí být nutné. Stačí se poohlédnout v lednici či spíži. Tam máte pro léčbu všechno potřebné! Nevěříte? Třeba takové brambory vám vytrhnou trn z paty!

Extrakt na žaludeční potíže

20 kapek bramborového extraktu smíchaného s vodou, užívaný dvakrát denně po 20 kapkách, nastolí v žaludku opět pořádek.

Šťáva ze syrových brambor proti vředům

Když budete pít 1/2 sklenice třikrát za den, už po měsíci byste se měli zbavit vředových chorob žaludku a dvanáctníku. Tento léčivý „drink“ se užívá také při cukrovce.

Vývar z vařených slupek na ledviny

Ačkoli to zní asi podivně, slupková „medicína“ rozpouští ledvinové kameny a pomáhá proti artritidě. Ale ani celer není k zahození!

Posilující macerát

Nastrouhejte 200 gramů celeru a macerujte ho 48 hodin v 1 litru bílého vína, nejlépe na temném místě. Získaná tekutina bude mít ananasovou příchuť a příznivě působí na celkovou kondici i při krvácivém zánětu ledvin.

Nálev zatne tipec nadýmání

Nálev z natě a semen celeru se vřele doporučuje při plynatosti a střevních kolikách.

Inhalace na migrénu

Hluboké vdechování celerové šťávy vás spolehlivě zbaví bolestí hlavy. Kdo nevěří, ať to zkusí! Nebo je libo křen?

Macerát proti artritidě

Příprava je snadná – 15 až 30 dekagramů křenu na 1 litr vody. Macerujte 12 hodin a pijte při artritidě dva šálky denně, vždy mezi jídly.

Víno na trávení

Hrst čerstvého nastrouhaného křenu zalijte 1/2litrem bílého vína. Dobře zazátkujte a uložte na chladném místě. Už po pár dnech bude připraven k použití. Přijde k duhu při poruchách trávení, jaterních obtížích, žaludeční neuróze a katarech trávicího traktu. Dopřejte si 2 lžičky denně a budete jako rybičky! A co s takovou petrželí?

Protirevmatický nálev

Budete potřebovat 25 gramů semen, kořene nebo natě na 500 ml vody. Vařte 3 minuty a dalších 15 minut louhujte. Je to výborný prostředek na revmatismus, močové kameny, menstruační poruchy i zimnici.

Vývar proti průjmu

Směs 25 gramů kořene petržele, 1 gramu pomerančové kůry a 1 gramu grapefruitové kůry vařte v 1 litru vody, až zůstane zhruba 0,5 litru tekutiny. Tu oslaďte medem a užívejte při potížích na lačný žaludek. Jo, a ani mrkev není k zahození!

Uspávací fresh nápoj

Když budete pít každé ráno i večer 50-500 mililitrů čerstvé mrkvové šťávy, neklidný spánek se vám vyhne pěkně velkým obloukem. Dětem šťávu můžete ředit vodou – zabírá i proti červům.

Kaše na zácpu

1 kilogram mrkve vařte 2 hodiny v 1 litru vody. Pak „výtvor“ umelte na masovém mlýnku a po částech jezte v průběhu dne. Je to léty osvědčený lék proti zácpě, už jste o tom slyšeli?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat