Prostreno.cz

Komentáře k článku

Jarka 26.03.2017

Obvodní lékařka mě poslala na léčbu ultrazvukem, chodila jsem tam asi 3 týdny, denně asi na 15 min. Bolesti zcela ustaly. a to i po námaze, vřele doporučuji.

Iva 26.03.2017

Ještě dodatek ozařování se sice neplatí,ale známá doktorka mi řekla ať na něj nechodím,že je to "prostě ozařování" a může se rozject něco jiného,že rázovka sice stojí dost peněz,ale pomůže...no ,jak u koho...já dala jinde 5000 a hrůza...nepomohl ani ultrazvuk,atd.vše co šlo a jen se to horšilo....

květa Iva 27.03.2017

zdravím, manžel byl na rázové vlně, asi rok pokoj nyní ho již opět pata pobolívá. Takže účinek není stoprocentní.

Procházková 26.03.2017

Zkuste homeopatikum Hekla Lava, dá se koupit v lékárně.

Marie 26.03.2017

Řešila jsem hned, jak to začalo bolet - obě nohy a nesnesitelná bolest a pro mě nesnesitelný rok, protože jsem aktivní člověk a tohle mě fakt omezovalo. Vynikající ortoped mi předepsal vložky do bot, protože kromě ostruh mám i degenerativní změny... a rovnou mě nejprve poslal na ultrazvuky, což nezabralo a bylo to ještě horší. Pak mi říkal o rázových vlnách - jenže ty jsou prý drahé a dokonce málokdy zaberou, aspoň jak má pan doktor zkušenost u svých pacientů. A předepsal mi ozařování - to mi zabralo a po asi dvou týdnech po ukončení léčby se mi skutečně ulevilo, ani jsem nevěděla jak. Jo a když jsem se ptala, jak ty ostruhy vlastně vznikají, tak mi řekl, že prý se o tom vedou mezi lékaři stále diskuze, že se to stane štíhlému jako tlustému, aktivnímu jako lenivému, nejspíš jde prý o vrozené dědičné dispozice.

Petra 26.03.2017

Ostruhy z behani. Nejdriv jedna pata, nasledne druha. Lecba-podpatenky gelove, kostivalova mast, Voltaren, ultrazvuk, opich kortikoidem, a nakonec to nejhorsi razova vlna. Nasledovala vymena bot i pracovni, ve vsech botach nosim ortopedicke vlozky. Trapilo me to dva roky. Ustoupilo to, jen mam bolesti klenby, achilovky. Nic prijemneho.

Ricpe 26.03.2017

Trpěla jsem na ostruhy 3 roky, nic nepomáhalo, prošla jsem různé rehabilitace, dostávala obstřiky, absolvovala rázovou vlnu, pak ozářky na onkologii, zkoušela jsem různá homeopatika, čínskou medicínu, kineziologii. Nakonec jsem šla na operaci a rok po operaci můžu říct, že už zase skáču přes kaluže :-). ;-);-)*5*

Jana 26.03.2017

Byla jsem na rázové vlně,,, dočetla jsem se,, že jedině ta pomáhá,, tak jsem jí raději zaplatila ,, měla jsem 4,, jednu týdně a ještě po ní ,,:-p2 měsíce bolelo,, je to nepříjemná bolest..,, v práci stojím,, tak jsem chtěla rychlou pomoc,,, je to 2 roky a někdy se mi opět začíná pata ozývat,, tak...*5*

jana. Jana 26.03.2017

Jano prosím tě co to obnáší ... ta rázová vlna. Děkuji.

Marie 26.03.2017

Mě pomohlo ozařování mi top orthoped a mám klid. Je to bezbolestné neškodí ,neplatí se a rychle pomáhá.

jana 26.03.2017

Měla jsem ostruhy na nohách už tolikrát a vždy mě pomohlo ozařováni. Loni se mě udělala ostruha na patě , proběhlo ozařování a zatím je výsledek nulo. Pata mě bolí. Právě čtu tady ty příspěvky tak zkusím některé vyzkoušet.

Mirek B 26.03.2017

Tak jsem si to myslel správně že je to ono co mně občas zlobí,měl to i můj otec v 60 ti já rovněž, naštěstí , jen na levé noze..,,,Přemýšlím ke kterému felčarovi zajít, ten zdejší , kandidoval neuspěšně kdysi za ODS, v Mladé Bol. mně sere , když jsem tam loni chodil s jiným problémem, vždy a dělá to všem pacientům, strčí pod nos krabičku s 20 a 50 korunami a potřásá ji tak dlouho až mu něco dáte, asi je to socka, nebo vybírá na Bangladéž, chování kostelníka....můj tehdejší problém se vyřešil naštěstí bez jeho přičinění. odeznělo to samo, i když nebolí koleno, ale začla pata. Asi pomuže led a něco ze zdejších rad.Kostival mám na zahradě, ono jit dnes do nemocnice bude čím dál tím větší odvaha, křivě se podíváte na někoho z perzonálu, nebo mu budete nesympatický, a záměrně Vás pošle nějakým způsobem do krematoria, a budˇse na to nepřijde nebo přijde, ale Vám už to bude houby platné..

DANIELA 26.03.2017

TRPÍM NA OSTRUHU V LEVÉ PATĚ A DOSUD NEPOMOHLO VŮBEC NIC.V DUBNU TO JE ROK CO SE TRÁPÍM,CELÉ LÉTO A ZIMU PROKULHÁVÁM,ANI BABSKÉ RADY NEPOMOHLY,LÉKAŘI SI TAKY NEVÍ RADY - PRÝ TO ODEZNÍ SAMO,DRŽÍM VÁM VŠEM PALCE AŤ SE TÉ BOLESTI BRZO ZBAVÍTE..........

Marta DANIELA 26.03.2017

Nevěřím že to odejde samo.

Lenka DANIELA 26.03.2017

Bolela mě ostruha asi půl roku,jak to bolí dobře znáte. Ortoped mi doporučil obstřik a rovnou mi řekl,že je ale bolestivý,ostatní je prý šolichání,které nebývá účinné a zakoupit zdravotní obuv. Bolelo to,ale dalo se vydržet. Asi po pěti dnech bolest přestala. Koupila jsem si na doma ne bačkory,ale pantofle na léto od Schollu.Bez nich neudělám doma ani krok. Asi po pul roce se mi bolest vratila,tak mě p.doktor píchnul patu znovu.Jsou to necelé dva roky,co mé bolest přešla. Můžete doplnit homeopatiky HECLA LAVA 9CH 2×2tb. Přeji brzkou úlevu od bolesti.

Věra Lenka 26.03.2017

Pan Lenko, ať Vám ortoped napíše ultrazvuk. Já jsem tomu nevěřila, bylo to 6 dávek ( jedna dávka trvá 5 minut), ale podstoupila jsem ho. Po každé dávce se projevila neuvěřitelná bolest, přesto jsem vydržela. Dlouho po léčbě se nic nedělo, bolest byla ta samá jako na začátku. Až po 2 měsících to přešlo. Tak že, žádné podpatěnky, žádný zázrak, prostě u mě zabral ultrazvuk. S ostruhou jsem chodila cca 2-3 roky.Dnes je to rok od léčby a mám pokoj. Žádná bolest.

Martina DANIELA 26.06.2021

Něco takového u mě propuklo..pres den..chodím a jde to..ráno bolest jak blazen..mam takove pěnové pantofle..a trochu to jde..často přes den procvicuji nohy dole. A masíruje plosky a paty.u lékaře jsem zatím nebyla . Dámy drzte se🙂

Šárka DANIELA 04.03.2023

Já mám ostruhu v pravé patě 7 měsíců bolest jako blázen 10x jsem měla rázovou vlnu nezabralo brala jsem léky biofenak s toho jsem ztloustla 9 kg bolest ještě větší nárůstem váhy vysadila jsem je teď mažu kostiválem a teď piju 3x denně jablečný ocet s teplou vodou a je po bolesti asi se mi ta ostruha rozpouští s toho octa jsem ráda že jsem se zbavila šílený bolesti .(1 polévková lžíce kvalitního jablečného octa ve skle, dám do sklenky s vlažnou vodou vypiju hned na lačno )Pozor nepít nezředěný octet hrozí poleptání jícnu atd!

Váš bradáč. 26.03.2017

Celý problém tkví v bederní páteři.Mnoho lidí to ví,jen o tom nechtějí vědět lékaři. O co víc strouháte paty,o to víc se vám tvoří mozoly na patě.Doporučuji masáž bederní páteře a na paty vtírat lanolinový tuk po teplé koupeli nohhou.

Lenka 26.03.2017

Jo, tak já s tím trpím už více než 1,5roku- vyzkoušeno vše kromě operace, vč. placeného laseru, 5 RHB kúr, 5 obstřiků, léčeno 2 ortopedy, a pokud prý nepomůže laser, tak rázová vlna určitě ne, protože nikdo z lékařů nemá tak kvalitní přístroj, posledním řešením je prý banální operace s velkou úspěšností. Nenosím lodičky, baleríny, tenisky, pouze pohodlné měkké boty s mírným podpatkem a VŽDY s ortop. vložkou, a přesto vstávám s bolestí, a pokud jsem celý den na nohou, večer u TV nemůžu vydržet bolestí- pomáhá též gel EMOXEN na bolesti a záněty všeho druhu!

Marta 26.03.2017

Tak mě začala pata bolet po dlouhém po výletu. Lékaři nepomohli. Pomohly mi biomechanické vložky do bot . Při druhé noze mi poradila známá, nohu do horké vody se solí a potom masírovat masážní lampou. To mi pomohlo ihned. Když cítím malou bolest tak to ihned opakuji.

jarka 26.03.2017

*5mám podruhé tlakové vlně kterou hradím celkem pomáhá.drahá záležitost

Dana V. 26.03.2017

Na radu známé jsem zakoupila obuv zn. kyboot, a od té doby nohy jako v bavlnce. Nevýhoda je jejich cena cca 5-6 tisíc a asi jediná prodejna a to v K.Varech.Boty navrhla švýcarská ortopedická firma.Odkaz www.kyboot.cz,je tam více informací.

Vašek 26.03.2017

Víc než rok a půl jsem se trápil s ostruhou.Ozářky,že jich nespočítáš.Vložka do boty-každých 100metrů mi bota z nohy spadla.Bolest úporná-i z kina jsem v půlce musel odejít.Nevěděl jsem,kam tu nohu strčit aby to přestalo.Sousedka mi donesla recept z "Blesku". Směšné....říkal jsem si. Zoufalost mě dohnala k aplikaci. Truskavec,přeslička-vaříme čaj.Jedna lžička z každého.Půl litru čaje.3x denně.Dále si děláme koupel nohou ze zázvoru.20 minut.Jedna polévková lžíce.Používal jsem koření ze sáčku.Bolela mě jen jedna,ale dával jsem tam,obě.Teplota vody-hodně teplá-kolik člověk,snese. Protože jsem byl pracovně i časově vytížen-nedodržoval jsem úplně postup a dělal jsem to jen 1x za den.Přes víkend jsem si dal,čaje dva.Zhruba za 14 dní mého "nedbalého" léčení-jsem byl vyléčen.Nemám žádné problémy,žádná operace s vysoce procentní recidivou,RTG bez nálezu.Už 20 let. :-)Za pár -kaček ;-)

Jarka 26.03.2017

Před lety jsem ji měla s odstupem 2x, vždy pomohl 10x ultrazvuk, kdy asi až 14 dní po posledním bolest zmizela. Před časem mne pata začala opět bolet a tak jsem ji každý večer před spaním masirovala s konopným gelem. Po pár dnech bolest zmizela, ale pro jistotu ji s tím gelem každý večer projedu, i když už dávno nebolí.

Martina 27.03.2017

Nepomohlo mi nic, pouze rázová vlna. Sice se platí, ale ta úleva je k nezaplacení. Už rok mám klid.

Jana Martina 23.10.2022

Šťastná to žena, já byla na každou nohu 7x (celkem 14x) a úplně se minulo účinkem

Jerrythe capitan 27.03.2017

Lozky do bot, pod paty Oprava vlozky

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat