Prostreno.cz

I mytí vlasů má svá pravidla, která se vyplatí neporušovat

Na mytí vlasů není přeci nic těžkého - namočit, umýt šamponem, opláchnout a je to. I když se mytí vlasů může zdát jako vcelku primitivní činnost, i tak má svá pravidla. Jste si jistí, že si je myjete správně? Malé opakování nikdy neuškodí.

Vaše vlasy si zaslouží stejnou péči a pozornost, jakou věnuje své pleti. I vlasy je třeba chránit a dobře o ně pečovat. Špatným způsobem mytí si můžete poškodit nejen samotné prameny, ale i jemné vlasové folikuly.

Jak na to?

Rozčesávání

Než se uvelebíte ve vaně nebo vstoupíte do sprchy, své vlasy vždy rozčešte. Tím je uchráníte před dalším cucháním a lámáním během mytí.

Výběr šamponu

Ať už jsou vaše vlasy suché, mastné nebo máte problém s lupy, ujistěte se, že šampon, který používáte, vyhovuje vašemu typu vlasů. Nejlepší radu dostanete od svého kadeřníka, který vaše vlasy dobře zná a pomůže vám s výběrem vhodného šamponu.

Samotné mytí

  • Vlasy namočte vlažnou vodou, nikdy nepoužívejte horkou. Horká voda vysušuje pokožku hlavy, aktivuje mazové žlázy a vlasy se budou rychleji mastit.
  • Do dlaně si připravte rozumné množství šamponu. Tady platí, že méně je někdy více. Množství záleží na délce vašich vlasů, ale rozhodně to nepřehánějte.
  • Do dlaně přidejte trochu vody a promíchejte se šamponem. Aplikujte šampon po celé délce vlasů, začněte od konečků a postupujte až ke kořínkům.
  • Šampon jemně prsty vmasírujte do pokožky hlavy, 1 až 2 minuty zcela postačí. Nezapomeňte také na část kolem uší, ta je často opomíjená a vlasy se v této části rychle mastí.
  • Šampon důkladně opláchněte vlažnou vodou. Pokud máte dlouhé vlasy, dejte si opravdu načas, zbytky šamponu mohou vyvolat svědění a také nevzhledné lupy.

Čas na kondicionér

Kondicionér je pro delší vlasy přímo nepostradatelnou péčí. Nejprve z vlasů jemně vymačkejte rukama vodu. Poté naneste rozumné množství kondicionéru, podle délky vlasů. Kondicionér opět aplikujte od konečků, ale skončete přibližně ve střední délce vlasů. Nikdy neaplikujte kondicionér na pokožku hlavy, protože by mohl vytvořit objemné zbytky, aktivovat olejové žlázy, zablokovat vlasové folikuly a tak zabránit růstu vlasů.

Kondicionér opláchněte studenou vodou, která udržuje vlasy pružné a měkké, nejlépe po 2 až 3 minutách (podle pokynů na obale). Zbytečně tento čas nepřekračujte, vaše vlasy by se poté rychleji mastily.

Bezpečné sušení

Fény vlasům příliš nesvědčí, tohoto pomocníka si nechávejte jen v záloze, když bude potřeba rychlá akce. Jinak vlasy jemně vymačkejte a poté zabalte do ručníku z mikrovlákna, dobře také poslouží staré bavlněné tričko. Vlasy nechte zabalené po dobu 10 minut, poté vlasy nechte volně doschnout. S mokrými vlasy nikdy nechoďte rovnou do postele, jsou mnohem náchylnější k poškození a lámání.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat