Prostreno.cz

Hovězí plátky pečené s brambory

Vše v jednom pekáčku.

Ohodnotit
(10 hlasů)
  • 2h a 55min

    25min příprava

    2h a 30min vaření

  • 591 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy16g
tuky4g

Ingredience na

  • 700 g hovězí kýty
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 3 ks cibule
  • 1 kg brambor
  • 400 ml 10° piva
  • 1 lžička sypkého hovězího vývaru
  • 1 lžička soli
  • 4 ks bobkového listu
  • 6 kuliček nového koření

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, osolte a opečte z obou stran na olej s máslem.
  2. Maso vyndejte a na stejné pánvi opečte na plátky pokrájenou, oloupanou cibuli.
  3. Přidejte pivo, bobkový list, sypký vývar a nové koření. Nechte projít varem.
  4. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky.
  5. Do zapékací misky uložte polovinu brambor, na brambory položte plátky masa a nahoru uložte zbývající brambory. Brambory vždy jemně osolte.
  6. Vše přelijte připraveným pivem a přikryté duste v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 2 hodiny. Záleží, jaké hovězí maso budete mít.
  7. Maso dopečte odkryté.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,60g
  • Sacharidy:

    85,30g
    • Cukry:

      5,33g
  • Tuky:

    192,71g
  • Vláknina:

    29,00g

Aktivita pro spálení: 141 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Plněné plátky hovězí svíčkové

(15 hlasů)
1h a 10min
1683 kJ

Hovězí maso ve vinné omáčce

(22 hlasů)
1h a 55min
665 kJ

Hovězí maso dušené v červeném víně

(11 hlasů)
1h a 50min
619 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky pečené s brambory

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat