Prostreno.cz

Vyměňte lososa za tilápii. Je vhodná při hubnutí a navíc je levná

Patříte mezi milovníky ryb? Baví vás nádherná a zdravá chuť mořských plodů? Pak musíte vyzkoušet tilápii, která je nesmírně populární nejen ve Spojených státech amerických či Indii, ale už i v Evropě. A není divu. Její přínosy pro zdraví jsou úžasné! Který z nich vás nadchne nejvíc?

Tilápie je oblíbená díky své nízké ceně. To je asi to první, co mnohé konzumenty zajímá. Ale naštěstí ne to poslední. Navzdory tomu, co se o farmářských tilápiích s obsahem vyšší hladiny toxických látek říká, volně žijící ryby patří k tomu zdravějšímu, co na svém talíři můžete uvítat. Z osmi dobrých důvodů.

Je dobrá na kosti

Tilápie obsahuje minerály, jako je fosfor, které jsou potřebné pro lidské zdraví. Nejenže buduje silné kosti, ale také podporuje vývoj vašeho těla. I pro udržení krásných nehtů je fosfor zapotřebí.

Pomáhá proti rakovině

Stejně jako několik dalších druhů ryb, tilápie obsahuje vysoké množství selenu a mnoho antioxidantů, které hrají roli v prevenci rakoviny. Vědci prohlásili, že selen snižuje radikální aktivitu uvnitř těla a náchylnost vůči oxidativnímu stresu. Neberte to!

Lahodí myšlení

Tato oblíbená ryba je také zdravá pro mozek. Obsahuje draselné a omega-3 kyseliny v množství, které posilují výkon mozku, ale také zvyšují neurologické funkce. Dobrá hodnota draslíku pomáhá zvyšovat tok kyslíku směrem k mozku, což pomáhá při vyrovnávání tekutin v celém těle. Zkrátka a dobře, díky konzumaci tilápie se ukládají živiny do systému, což mozku umožnuje jasně myslet.

Upřednostňuje funkce srdce

Dalším přínosem, který tilápie poskytuje lidskému organismu, je její péče o srdce. Jak to? Je totiž bohatá na omega-3 mastné kyseliny, které zlepšují kardiovaskulární systém. Podle nedávné studie mohou právě tyto kyseliny snížit vysoký krevní tlak a předcházet tak onemocněním, jako jsou srdeční záchvaty, mrtvice a ateroskleróza. Proto pokud se bojíte o své srdce, je tilápie tím nejlepším mořským darem.

Bojuje proti stárnutí

Vrásky? Zapomeňte! Tilápie obsahuje antioxidanty spolu s vitaminem C a E, které jsou dobré pro pokožku, jejíž vzhled zlepšují. Díky pravidelné konzumaci je pleť krásnější a vitálnější. Jestli tuto rybku zařadíte na svůj jídelníček, pomůže vám odstranit běžné známky stárnutí od stařeckých skvrn právě po vrásky.

Je vhodná při hubnutí

Tilápie, stejně jako běžné ryby, vyniká velmi vysokým obsahem bílkovin a minimem kalorií. Je tedy skvělým obědem či večeří pro všechny v redukční dietě.

Působí na štítnou žlázu

Tilápie je vhodná i pro pacienty s nemocnou štítnou žlázou. Obsahuje selen, který hraje důležitou roli při regulaci štítné žlázy a zlepšuje hormonální funkce.

Zvyšuje imunitu

Nedá se říct, že to nejlepší patří na konec, ale v tomto případě je to možná trochu pravda. Tilápie posiluje a zlepšuje aktivitu bílých krvinek, které chrání tělo před škodlivými látkami a jinými cizími tělesy. Posiluje tak imunitní systém! Dáte si?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat