Prostreno.cz

Rostliny, které přitahují pozitivní energii

Rostliny jsou nejen příjemným doplňkem do domácnosti či kanceláře, ale správně zvolené květiny nám mohou dodat i stále více potřebnou energii. Jsou vlastně takovým přírodním dopingem. Rostliny přímo útočí na všechny naše smysly, jsou krásné, příjemně voní a kolikrát máme potřebu se jich dotknout.

Poznejte 8 rostlin, které jsou přímo nabité pozitivní energií! Máte je kolem sebe?

Dračinec neboli šťastný bambus

Pokud chcete přinést zdraví, lásku a štěstí do života, měli byste svůj prostor obohatit o dračinec pruhovaný neboli „šťastný bambus“. Tato rostlina je v Asii po řadu let považována za symbol štěstí a prosperity. Podle Feng-šuej představuje vertikální tvar této vysoké zelené rostliny prvek dřeva. Ten ovlivňuje naši životní energii, vitalitu a fyzickou aktivitu.

Šťastný bambus není náročný na údržbu, pěstování zvládne i úplný začátečník. Bambus umístěte do rohu místnosti, která má nízké osvětlení a je vzdálena přímému slunečnímu světlu, nejlépe na východní nebo jihovýchodní roh. Uchovávejte jej ve skleněné misce s destilovanou nebo čištěnou vodou. Udržujte bambusové stonky v lichém počtu, ty jsou považovány za nejšťastnější.

Pozor! Vzhledem k tomu, že rostlina patří do rodiny Dracaena, je toxická pro psy a kočky.

Šplhavice zlatá

Podle Feng-šuej tato rostlina vytváří pozitivní tok energie, který přitahuje štěstí. Proto se doporučuje umístit tuto rostlinu spíše do domu než na zahradu. Navíc pomáhá vyčistit vzduch znečištěný syntetickými chemikáliemi. Filtruje vnitřní vzduch a zvyšuje přítok kyslíku.

Šplhavice, jak napovídá název, je popínavá rostlina s listy ve tvaru srdce, je nenáročná na pěstování, stačí jí jen dostatek místa, aby se mohla pnout. Vhodné umístění je také do rohu místnosti. Tato poloha pomáhá snížit úzkost a stres, stejně jako negativní myšlenky. Nicméně vyvarujte se umístění v severovýchodním rohu, stejně jako podél severní a východní stěny vašeho domu.

Šalvěj

Tato bylina má neuvěřitelné čisticí vlastnosti a má schopnost odhánět všechny negativní vibrace. Zbavuje nás negativních emocí, jako je hněv a strach ze života. Také podporuje tok pozitivní energie ve vaší domácnosti a kanceláři.

Pořádně velký květináč šalvěje umístěte nejlépe na okno nebo na jiné dobře prosvětlené místo a pravidelně zalívejte.

Tulsi neboli bazalka posvátná

Bazalka posvátná je součástí hinduistické kultury a ájurvédské medicíny, pomáhá vyčistit vzduch od negativní energie a přitahuje pozitivní vibrace do vašeho života. Pěstování bazalky v domácnosti nebo na zahradě má hned několik přínosů. Jako jedna z mála rostlin vydává kyslík 20 hodin denně a také absorbuje škodlivé plyny, jako je oxid uhličitý a oxid uhelnatý. Bazalku umístěte na severní, východní nebo severovýchodní část vašeho domova či zahrady.

Orchidej

Podle Feng-šuej je orchidej další rostlinou v květináči, která přitahuje pozitivní energii. Zlepšuje nejen energii domova, ale i život samotných vlastníků po všech stránkách. Staří Řekové spojovali orchideje s plodností a mužností, což je skvělý dárek pro novomanželské páry.

Orchideje nejen absorbují oxid uhličitý, ale také uvolňují kyslík v noci. Takže ložnice je dobrým místem pro vaši orchidej.

Lopatkovec

Lopatkovec je další krásná kvetoucí rostlina, která vám může pomoci prosperovat duševně i fyzicky. Lesklé ozdobné listy zlepšují tok dobré energie ve vašem domě. Tato rostlina dokonce čistí vzduch neutralizací škodlivých vnitřních plynů (formaldehydu, benzenu a oxidu uhelnatého).

Roste dobře ve stinném nebo tmavém prostředí, takže je perfektním doplňkem malé kanceláře či malého bytu. Můžete ji také umístit do ložnice, aby vám poskytla pocit klidu a klidného spánku.

Jasmín

Jasmín, známý také jako rostlina páru, přitahuje pozitivní energii a pomáhá posílit váš vztah. Sladká vůně jasmínu pomáhá eliminovat negativní energii z místnosti a zvyšuje vaši důvěru a optimismus. Navíc může pomoci upokojit vystresovanou mysl a zároveň vám poskytnout trochu osvěžující energie.

Při pěstování uvnitř umístěte tuto krásnou rostlinu v blízkosti okna orientovaného na jih. Můžete si ji vychutnat v ložnici nebo v jiné místnosti, kde strávíte většinu času se svým partnerem.

Chryzantéma

V buddhismu představuje chryzantéma čistotu a upřímnost. Číňané a Japonci věří v léčivou sílu této rostliny. Má silné vlastnosti při čištění vzduchu, odstraňuje toxiny, jako je trichloretylen, benzen, formaldehyd, amoniak a další.

Tato rostlina podporuje domácí pohodu a také symbolizuje dlouhověkost. Je známo, že zaručí štěstí a dobrou náladu, proto se doporučuje umístit do místnosti, kde si připadáte nejvíce ve stresu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat