Prostreno.cz

Jak a proč používat tea tree olej na vlasy

Řídnoucí vlasy jsou noční můrou každé ženy, zvlášť když se v jejím okolí nachází někdo, kdo má kštici tak hustou, že by s ní zabil i nepřítele! Existuje nějaký způsob, jak unaveným a padajícím vlasům vrátit zašlou slávu? Dopřejte jim čajovník!

Upřímně? Zázračné řešení, které by zajistilo, že vám vlasy narostou a zahustí se (doslova přes noc) není. Samozřejmě, že lékárny nabízejí potravinové doplňky stimulující růst vlasů, ale u některých se dá polemizovat o jejich účincích. Na druhou stranu, čert je vem. Olej z čajovníku je v tomto směru stejně populárnější. Jak to?

Nejen na mastné vlasy

Olej z čajovníku (tea tree) je původem z Austrálie. Má silné antimikrobiální vlastnosti, které z něj činí oblíbený prostředek k léčbě problémů pokožky hlavy a kůže obecně. Často se používá v kosmetických výrobcích, jako jsou šampony a kondicionéry, léčí totiž lupy a akné a zlepšuje cirkulaci krve, což pomáhá vyplavit toxiny a stimulovat spící vlasové folikuly.

Antiseptické, antifungální, antibakteriální, protizánětlivé a antioxidační vlastnosti oleje z čajovníku zajišťují, že vlasy zůstávají čisté a zdravé. A tím se dostáváme na správnou cestu.

Lepší zdraví pokožky způsobuje, že folikuly jsou vnímavější k výživě a nepoškozené póry podporují růst vlasů bez omezení. Zároveň esenciální olej tea tree pomáhá uvolnit póry a uklidňuje nadměrné mazové žlázy. Ale jak ho používat?

Zázračná maska v pohodlí domova

Olej z čajovníku může být použit na suché a mastné typy vlasů, a to pro podporu jejich růstu. K tomuto esenciálnímu oleji se přidávají různé přísady, čím se vytvoří dokonalé řešení přesně na míru. Esenciální olej tea tree vždy musí být před použitím zředěn!

Smíchejte 2 polévkové lžíce jakéhokoli nosného oleje (olivový pro každý typ vlasů, jojobový na mastné, ricinový pro suché a poškozené, kokosový zase pro normální, ne zvýšeně se mastící vlasy, mandlový pro všechny typy) a 10 kapek oleje z čajovníku.

Směs zahřejte v hrnci. Rozdělte vlasy na pěšinky a všechno to naneste po celé jejich délce. Poté masírujte po dobu deseti minut. Následně zabalte hlavu do igelitového sáčku a nahřátého ručníku. Počkejte 20 minut, opláchněte, umyjte vlasy šamponem a podle potřeby je ještě ošetřete kondicionérem. (Kúru volitelně můžete nechat působit i přes celou noc).

Jak často?

Vzhledem k tomu, že příliš časté mytí vlasů může poškodit jejich zdraví, doporučuje se ošetřit vlasy teplým olejem nejvýše třikrát týdně. A na co si dát pozor? Olej nezahřívejte na příliš vysokou teplotu, může ztratit živiny. Také se nedivte, že ošetření nezabere ihned. Je naprosto normální, že se pokožka během léčby čajovníkem dočasně zhorší.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat