Prostreno.cz

Šetrné způsoby odstraňování pih

Šetrné a bezpečné odstranění pih nebo bradavic? Zkuste ricinový olej, který se používá k léčbě různých kožních onemocnění a dělá zázraky právě i při odstraňování nežádoucích „návštěvníků“. Jak ho používat, aby výsledky byly co nejrychlejší?

Pihy není třeba dlouze představovat. Jsou to žlutohnědé, ostře ohraničené skvrny na lidské kůži obsahující zvýšené množství kožního pigmentu (melaninu). Objevují se především na obličeji, kvůli čemuž se mnozí trápí. Dají se nějak regulovat? Jistě, s pomocí ricinového oleje, jež je dobře známý pro své antibakteriální, antimykotické a antivirové vlastnostmi. Proniká hluboko do pokožky, a to přímo do spodních vrstev, a pomáhá odstranit to, co vás už léta trápí – včetně bradavic. Také změkčuje a hydratuje pokožku, pomáhá redukovat akné a odstraňuje jizvy. A jak ho používat? Tyhle tři kombinace vás vaší noční můry zbaví!

Ricinový olej a jedlá soda na bradavice

Potřebujete:

  • 2-3 kapky ricinového oleje
  • 1/2 lžičky sody na pečení
  • lepivý obvaz

Z oleje a sody vytvořte lepivou pasu, tu natřete na pihu a zakryjte obvazem. Nechte působit přes noc a ráno obvaz sundejte. Opakujte každý druhý večer – do té doby, než bradavice nezmizí. (V závislosti na velikosti může trvat i několik týdnů, než se ta potvůrka vzdá a odpadne.)

Ricinový olej a česnek na pihy

Potřebujete:

  • 2-3 kapky ricinového oleje
  • 1/2 čajové lžičky česneku nebo čerstvé česnekové pasty

Smíchejte všechny přísady tak, abyste získali hustou pastu. Naneste na pihu a nechte působit několik hodin. Poté opláchněte vodou. Tento postup opakujte dvakrát denně, aby se proces urychlil. Výsledky budete moci pozorovat nejdříve za týden. Ovšem pozor, pokud jste alergičtí na česnek, tomuto postupu se vyhněte.

Med a ricinový olej (taktéž na pihy)

Potřebujete:

  • 1 čajovou lžičku medu
  • 2-3 kapky ricinového oleje
  • 3 kapky čajovníku tea tree (předem se na předloktí přesvědčte, že vám nezpůsobuje vyrážku)
  • 1/2 lžičky lněného prášku (volitelné)

Smíchejte med, tea tree a ricinový olej a směs aplikujte na vybraná místa. Můžete také přidat prášek z lněného semínka (urychluje proces). Nechte působit několik hodin. Poté pleť omyjte a očistěte. Provádějte dvakrát denně po dobu několika dní. (Výsledky uvidíte zhruba za týden.)





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat