Prostreno.cz

Proč je dobré ráno snídat ovesnou kaši

Jste celé dopoledne totálně bez energie a máte náladu pod psa? Pravděpodobně vynecháváte snídani nebo volíte úplně špatné potraviny. Vsaďte na oves! Ten hraje do karet zdraví, kráse i optimismu.

Že je miska ovesné kaše zdravá, o tom se mluví nejen v dietních kruzích. Jenže ruku na srdce, víte vlastně, proč? Nejvyšší čas si na tuto snídaňovou záležitost posvítit. Zde jsou pádné důvody, proč by měla být součástí i vaší denní rutiny. Proč je tedy ovesná kaše takové terno?

Reguluje chutě k jídlu

Tahle vychvalovaná dobrota vás zasytí a zabrání pozdějšímu přejídání díky vysokému podílu vlákniny - ta navíc prospívá zažívání i trávení, udržuje rovnoměrnou hladinu cukru v krvi a snižuje riziko vysokého cholesterolu. Ženy by podle názoru lékařů měly konzumovat 20 gramů vlákniny denně, tak proč s tím nezačít hned po ránu!

Má cenné antioxidanty

Avenanthramidy jsou jedinečné polyfenolové antioxidanty obsažené výhradě v ovsu. Přičítají se jim protizánětlivé a srdci prospěšné účinky. Rovněž upravují vysoký krevní tlak produkcí oxidu dusnatého. K čemu je tato obilovina ještě dobrá? Zlepšuje krevní oběh celého těla a rozšiřuje cévy, takže je skvělou prevencí kardiovaskulárních onemocnění. Blahodárný vliv má však i na mozkové funkce, což se rozhodně počítá.

Dodá vám energii

Kromě bohatého zdroje vlákniny v ovesné kaši naleznete celou řadu vitaminů B, vitamin K, železo, fosfor, vápník, zinek, lecitin a další důležité látky. Koktejl těchto složek vám zajistí postupně se uvolňující energii, tudíž snáze překonáte ranní únavu. Nutno dodat, že budete mít i lepší náladu, protože vločky pozitivně ovlivňují nervovou soustavu. Hned se do práce půjde lépe!

Obnovuje svalovou hmotu

Není náhoda, že sportovci nedají na oves dopustit. Je totiž bohatým zdrojem fosforu, který je důležitý pro zdraví kostí, přispívá k výrobě energie, přiloží ruku k dílu při filtrování nečistot z ledvin a obnovuje svaly po intenzivním cvičení.

Mají vliv na krásu

Ano, čtete správně. V ovesných vločkách se nacházejí cenné minerály, které uchovávají ve formě zuby i kosti, ale celkově zlepšují kvalitu pokožky, nehtů a vlasů. Co se týče vzhledu, je tahle snídaně sázkou na jistotu!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat