Prostreno.cz

Proč jíst mango: Tyhle důvody vás přesvědčí k jeho konzumaci

Mango je vysoce výživné a bohaté ovoce. Poskytuje antioxidanty, vitaminy, železo, vápník a vlákninu, která pomáhá při trávení a hubnutí. I proto se řadí mezi špičkové zdravé potraviny, které odborníci na výživu preferují. Víte ale, že vám vyčistí i pleť?

Je jedním z nejpěstovanějších druhů ovoce na světě. A není divu. Jeho přínosy pro zdraví jsou fantastické! Věřili byste, že mango umí těchto deset věcí?

Obsahuje vysoké množství antioxidantů

Kyselina galová, fisetin, astragalin, isoquercitrin a quercetin. Všechny tyhle poklady pomáhají bojovat proti určitým druhům rakoviny, včetně rakoviny prostaty, prsu a tlustého střeva. A nejen to, mango také pomáhá udržovat správné hladiny cholesterolu v těle.

Je efektivní pro očištění pokožky

Mango je v podstatě přírodní čisticí prostředek, který uvolňuje kožní póry, osvěžuje pokožku a působí proti akné. Bez ohledu na typ svojí pokožky se nikdy nemusíte obávat účinků manga, protože je vhodné pro všechny typy pleti. Rozmačkejte ho a přidejte k němu mléko, med či gel z aloe vera. Naneste na pleť, nechte 20 minut působit a poté omyjte vlažnou vodou. Uděláte moc dobře. Mango taky rozjasní a zjemní vaši pleť.

Pomáhá při hubnutí

Mango je bohaté na vlákninu, která je nesmírně užitečná při spalování extra kalorií v těle. Vitaminy a živiny obsažené v mangu vyvolávají pocit sytosti a zabraňují přejídání. Kdo by to do manga řekl?

Je dobré pro oči

Tento druh ovoce je velmi užitečný jako prevence proti očním nemocem včetně slepoty, a to díky vitaminu A. Neberte to!

Posiluje imunitní systém

Za posilovače imunitního systému jsou obecně považovány citrony. Právem. Jenže mango za nimi nikterak nezaostává. Obsahuje živiny, vitaminy C a A a v neposlední řadě i karotenoidy. Tento koktejl antioxidantů dělá při posilování zdraví hotové divy!

Působí proti depresím

Častou konzumací manga lze efektivně doplňovat hladinu vitaminu B6 - pyridoxinu. Jeho nedostatek se projevuje nervozitou, nespavostí, nesoustředěností, a dokonce i depresemi. Proto je-li vám nejhůř, zahoďte antidepresiva a dejte si sladké mango!

Pomáhá vyrovnávat kyselost

Jedním z důvodů, proč vědci doporučují, aby lidé jedli mnoho manga, je fakt, že toto ovoce pomáhá alkalizovat tělo. To zajišťuje přítomnost kyseliny citronové, kyseliny jablečné a kyseliny vinné.

Zlepšuje paměť a koncentraci

Kyselina glutamin. Právě ta posiluje paměť a zajišťuje, že v práci podáváte dobré výkony. Mango je ho plné. Budete ho mít o něco radši?

Je bohaté na železo a vápník

Vysoký obsah železa dělá z manga velmi efektivní lék určený pro všechny, kdo trpí anemií.

Jedná se o afrodiziakum

Toto obvykle načervenalé ovoce se v mnoha kulturách nazývá láskyplným plodem, což rozhodně není náhoda. Mango totiž zvyšuje potenci.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat