Prostreno.cz

Léčivé nápoje z darů přírody. Na rýmu, alergii i lepší paměť

Smrkáte o sto šest, protože alergeny útočí ze všech stran? Zase jste zapomněli na důležitou schůzku a ke všemu vás šíleně bolí hlava? Místo prášku si namíchejte skvělý drink, který vyřeší vaše potíže!

Tak tomu říkáme efektivní pitný režim! Představte si sklenku nápoje, který je nejen lahodný, ale posílí paměť, vyléčí rýmu a zažene migrénu. Navíc se skládá z dostupných přírodních ingrediencí a nehrozí u něj žádné nežádoucí vedlejší účinky. Máme vaši pozornost? Pak prostudujte tyto zaručené recepty. Přijdou vám k duhu i chuti!

Zázvorový léčitel dýchacích cest

Oloupejte a nastrouhejte přibližně 60 gramů čerstvého zázvoru a vložte do hrnce. Přihoďte 2 pečlivě omyté a na plátky nakrájené citrony, 1,5 litru vody a 0,8 kg cukru. Směs vařte zvolna zhruba 45 minut, občas promíchejte. Horký sirup po uplynutí doby přeceďte, nechte vychladnout, dobře uzavřete a uložte do chladu. Pít ho můžete buď zředěný minerálkou nebo horkou vodou. Poměr samozřejmě záleží na tom, jak silný a sladký chcete tento „vyprošťovák“ mít. Výborný je při kašli a rýmě, protože okamžitě uvolní dýchací cesty.

Rozmarýnové tajemství na bolest hlavy

Zavařovací sklenici naplňte snítkami rozmarýnu a zalijte až po okraj vroucí vodou. Zakryté nechte louhovat 15 minut. Přecezený výluh poté nalijte do hrnce, přidejte 6 lžic cukru a svařte na hustší sirup. Odstavte z ohně, dochuťte šťávou z 1 citronu a po zchladnutí uložte v lednici. Jakmile pocítíte první příznaky migrény, místo tabletky si dejte 2 lžíce sirupu před jídlem, nebo ho zřeďte vodou. Bod navíc? Tahle bomba zatne tipec i kocovině. Nikdy nevíte, kdy se to může hodit…

Mandlový poklad pro lepší paměť

Jak na to? Žádná věda. Spařte horkou vodou 50 gramů mandlí, tím je snáze zbavíte slupek. Následně je nasypte do mixéru a přilijte 250 mililitrů vody. Obsah rozmixujte, přislaďte medem dle své chuti, případně ovoňte ještě špetkou skořice. Mandle prokazatelně posilují paměť, takže po pár doušcích už možná diář nebudete potřebovat!

Mrkvová bomba na posílení imunity

Vylisujte šťávu z 1 velké mrkve a 1 většího pomeranče. Po přelití do sklenice své dílo ještě ozdobte nadrobno nasekaným koriandrem. Při teplejších dnech vás tento nápoj podávaný s ledem nesmírně osvěží, ale co je hlavní – díky vitaminu C posílíte obranyschopnost a účinky koriandru zase utiší alergickou rýmu. Skvělé dva v jednom!





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Špenátová omeleta

(34 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat