Prostreno.cz

Ředkvičky, vejce či okurka. Potraviny, kterých můžete sníst hodně i při hubnutí

Je přece jasné, že kdo chce účinně zhubnout, musí správně cvičit a jíst. Ale co? Potraviny, které mají nízký obsah špatných tuků a které naopak vynikají nízkými hodnotami kalorií, se hodí vždycky! Po jejich konzumaci se s trochou štěstí budete cítit plní, spokojení a hubení!

Konec sladkému a pečenému. Nuda? Ne tak docela. I zdravé jídlo vám bude užitečné! Posuďte sami. Tohohle můžete sníst „mraky“.

Vděčná listová zelenina

Salát polníček, špenát, hlávkový salát, kadeřávek, růžičková kapusta. Pokud hledáte jídlo, kterého můžete jíst kila a tuny i při dietě, jste na správné adrese. Listová zelenina je plná výživných látek a nemá téměř žádné kalorie. Spolehnout se můžete i na vysoký obsah železa.

Jedním z nejzajímavějších účinků listové zeleniny je skutečnost, že látky v ní obsažené dokážou omezit riziko vzniku rakoviny kůže.

Opomíjené ředkvičky

Vypadají jasně a barevně, nicméně ani tak ředkvičky nejsou příliš oblíbené. Škoda. Přinášejí celou řadu výhod, které z nich dělají ideální potravinu pro hubnutí. Však taky obsahují kyselinu listovou, antioxidanty a sloučeniny síry, které skutečně pomáhají při trávení. A propos, zelený „odpad“ se pyšní vysokým obsahem vitaminu D a vápníkem, což je taky dobrá zpráva. Proto nať nevyhazujte, již ze dvou svazků se dá připravit například výborná polévka.

Vejce plné bílkovin

Vejce mohou být vynikajícím jídlem, které napomáhá při hubnutí. Obsahují málo kalorií (asi 75 kcal na jedno vejce), jsou plné živin a skvěle vás zasytí, takže pak nemáte „roupy“ a nehoní vás mlsná.

Vejce jsou také skvělým zdrojem bílkovin, jež vaše tělo dokáže využít k posílení metabolismu a urychlit tak ztrátu hmotnosti. A kam s nimi? Na cereální pečivo. Například.

Vařené brambory

Ne, to není vtip! Překvapivě, vařené brambory (obvykle bez slupky) mají nízký obsah kalorií a tuků, ale naopak vynikají vysokým obsahem vlákniny. To se při hubnutí hodí. Samozřejmě, pokud si to nepřeberete po svém a nezatoužíte po hranolkách s majonézou.

Okurka

Salátová okurka? Brilantní už jen proto, že neobsahuje téměř žádné kalorie. To znamená, že jí můžete jíst tolik, kolik chcete. Vsaďte na saláty, nebo ji přikusujte jen tak. Pomůže vám s vaším posláním. Do plavek tak půjdete o něco lehčí!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat