Prostreno.cz

Mandle a mandlový olej zlepší pleť, posílí nehty i vlasy

Mandle a mandlový olej jsou velmi vyhledávanou surovinou v kosmetickém průmyslu. Pokud nechcete utrácet za předražené prostředky, můžete si připravit mandlovou péči i v pohodlí domova. Poradíme vám, jak na to.

Mandle obsahují vysoký podíl vitaminu E, který odvrací poškození volnými radikály, a dokonce i oxidační poškození, které si na naší pokožce vybírají svou každodenní daň.

Pro krásnou a zdravou pleť

Mandle a mandlový olej zlepšují kvalitu pleti, omlazují a zjemňují pokožku. Zajistí, že vaše pokožka bude zdravá nejen na pohled, ale i hluboko pod kůží. Vědecké studie potvrdily, že lokální aplikace mandlového oleje chrání pokožku před škodlivým UV zářením.

Pro péči o pleť je vhodná pravidelná aplikace mandlového oleje, nejlépe rovnou po koupeli. Olej jemně vmasírujte do pokožky a již neoplachujte.

Vynikající je také domácí peeling. Rozemelte hrstičku předem namočených mandlí, přidejte lžíci medu a použijte jako exfoliační prostředek. Opakujte nejlépe dvakrát týdně, abyste z kůže odstranili mrtvé kožní buňky a dodali pleti zdravý jas.

Pro pevné nehty

Pokud vás trápí lámavé a křehké nehty, vyzkoušejte mandle i tady. Aplikujte denně mandlový olej na své nehty a nehtová lůžka, jemně vmasírujte do pokožky a nechte působit přes noc. Za pár dní se dočkáte prvních výsledků.

Pro pevné a lesklé vlasy

V létě vlasy obzvlášť trpí a měli bychom jim věnovat zaslouženou péči. Během dne na ně působí ostré slunce, slaný pot a s tím je také spojené časté mytí. Nemluvě o chlorované vodě v bazénech či slaném moři. V létě bychom měli své vlasy co nejvíce posilovat a mastný olej jim velmi prospěje.

Jednou týdně dopřejte svým vlasům olejovou kúru. Ohřejte si potřebné množství mandlového oleje (podle délky vlasů) a vlažný olej aplikujte na pokožku hlavy i na celou délku vlasů. Pod hlavu si na noc připravte velký ručník a nechte působit až do rána. Ráno si vlasy umyjte jako obvykle. Pravidelnou péčí dosáhnete přímo vynikajících výsledků a letošní léto na vašich vlasech nezanechá žádné stopy.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat