Prostreno.cz

Přírodní způsoby potlačení vrásek

Jak vyhladit vrásky bez skalpelu? Jisté přírodní způsoby působí okamžitě. Přizvěte na pomoc třeba hroznové víno nebo ananas!

Tvář jako ze žurnálu? Zredukujte své vrásky a neinvestujte do nich víc než pár korun. Pokud vás zajímá, jak se právě tohle dělá, zde je pár tip…

Masáž kokosákem

Masáž tváře patří mezi skvělé způsoby, jak stimulovat tok krve a získat zářivou, svěží pokožku. Chcete-li si vrásky udržet dál od těla, dopřejte pleti vzpruhu v podobě kokosového oleje vetřeného do jemných prohlubní a vrásek okolo očí, rtů nebo nosu. Pokud to budete provádět pár minut před spaním, dočkáte se skvělých výsledků.

Z kuchyně rovnou do ložnice

Všichni vědí, že oblast pod očima je velmi citlivá na dehydrataci, takže vrásky se zde mohou objevit dřív než kdekoli jinde. Mezi osvědčený způsob, jak tomu zabránit, patří vaječná kúra. Respektive bílková. Jednoduše aplikujte vaječný bílek na potřebná místa, lehněte si a nechte ho zaschnout. Poté umyjte vlažnou vodou. Pokud nemáte zájem využívat sílu vajec, zvolte jako náhradní řešení ricinový olej.

Přivoňte si…

I extrakt z růží je známý jako skvělé pleťové tonikum, a když se navíc smíchá s dalšími ingrediencemi, vrásky nemají šanci. Co k výrobě elixíru mládí potřebujete? Polévkovou lžíci glycerinu, stejné množství růžové vody a několik kapek limetkového džusu. Aplikujte na obličej, nechte 15 až 20 minut působit a opláchněte vodou. Léčbu vrásek dokončete vypitím sklenice vody, která pomáhá hydratovat pokožku.

Čirá žlutá záchrana

Pro potlačení vrásek se často doporučuje i lněný olej – vnitřně. Konzumujte jednu polévkovou lžíci až čtyřikrát denně.

Něco jak snídaně

Máte jednou týdně čas na relaxaci? Výborně. Rozmačkejte banán, přidejte polévkovou lžíci medu a stejné množství jogurtu. Směs aplikujte na tvář, nechtě 20 minut působit a opláchněte. V čem je takhle domácí maska tak skvělá? Kombinace vápníku, hořčíku a draslíku pomáhá regenerovat pokožku a vypíná ji.

Ne každé „éčko“ škodí

Další maska, která má bojovat proti známkám stárnutí, se skládá z dvou polévkových lžic obyčejného bílého jogurtu, poloviny lžíce medu a poloviny lžíce citronové šťávy. K tomu všemu se přidají tři kapsle vitaminu E (koupíte v lékárně). Směs naneste na gázu a přiložte na obličej. Nechte 10 minut působit a opět opláchněte. Jo, a máte doma hroznové víno?

Chvíli před odchodem

Jednoduchou, ale účinnou ovocnou vzpruhu pro pleť si okamžitě zamilujete. Vezměte pár hroznů, nakrájejte je na polovinu a přetřete jimi vyčištěnou pokožku, která tak dostane pořádnou dávku antioxidantů. Nechte uschnout a počkejte asi 20 minut, poté opláchněte. Vidíte ten rozdíl? Mimochodem, příště zkuste ananas, je neméně účinný.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat