Prostreno.cz

Varovné signály těla, které byste neměli podceňovat

Třepí se vám nehty a nejste spokojení ani s kvalitou svých vlasů? Máte často chutě na nezdravé potraviny, kterým nedokážete odolat? Berte to jako varování. Takhle vám organismus sděluje, že problém je na obzoru!

Posloucháte své tělo? Jestli ne, tak byste měli. Určitými signály vám totiž naznačuje, že tam uvnitř něco není v pořádku. Jak jinak by s vámi mohlo komunikovat a včas vás upozornit na blížící se katastrofu? Zde jsou nejčastější „šifrované zprávy“, které se nevyplácí ignorovat. Mohou totiž předvídat vážné zdravotní komplikace!

Chuť na sladké. Jste pod tlakem!

Silná touha po sušenkách, čokoládě, gumových medvídcích a sladkém pečivu. Máte ji nějak často? Stojí za tím hned tři možné důvody – závislost na cukru, únava v důsledku spánkového deficitu, nebo nadměrná hladina stresu, se kterou už si organismus neví rady. Není třeba zastírat, že ani jedna varianta si ze zdravím moc „netyká“ a následky bývají drtivé. Třeba obezita, srdeční potíže, deprese i poruchy kognitivních funkcí.

Chuť na slané. Infekce má zelenou

Vidina brambůrek a oříšků vás nenechá v klidu? Tady je problém daleko vážnější, než by se na první pohled mohlo zdát. Zvlášť v případě, že slaný doping potřebujete pravidelně. Co to znamená? Jedná se o ukazatele dehydratace, nízké hladiny minerálů, infekce močových cest, nebo dokonce genitálního systému. Asi by neškodilo objednat se na zdravotní prohlídku, nemyslíte?

Chuť na kyselé. Bakterie útočí

Jsou okurky v nálevu častými parťáky k televizi? Pokud právě nejste obětí těhotenských choutek, pravděpodobně máte nízkou hladinu kyseliny chlorovodíkové, jinak zvané žaludeční kyseliny. Říkáte si, že taková katastrofa to zase není? Jak se to vezme, hrozí vám přemnožení bakterií a kvasinek. Nedostatek této kyseliny se však podílí i na nekvalitním trávení, předčasném stárnutí a potravinové citlivosti. To jen na vysvětlenou…

Suché lokty. Blíží se parodontóza

Věděli jste, že hlavní příčinou suchých loktů je nedostatek vitaminu C a vitaminu A? Pomeranče, meruňky a dýně vám pomohou vyřešit váš problém. Využijte toho, protože „podmíra“ těchto potřebných látek vede k šerosleposti, parodontóze, depresi a chronické únavě. Chcete tomu jít naproti?

Křehké vlasy i nehty, náchylnost k zlomeninám

Hledáte odpověď na otázku, proč se vám třepí nehty a lámou vlasy? Tady je. Jde o nedostatečné množství vitaminu D a vápníku. Asi si nepotrpíte na jejich zdroje! Jezte častěji brokolici, brambory a tučné ryby. Nevyhýbejte se ani mléčným výrobkům, jako jsou kefíry a jogurty. „Déčko“ nutně potřebujete pro silné kosti i jako ochranný štít před různými infekcemi.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat