Prostreno.cz

Zdravotní důvody konzumace zázvoru

Venku je hic na padnutí a vy nevíte, čím uhasit žízeň? Připravte si zázvorovou limonádu. Kromě toho, že vás osvěží, platí i za prevenci rakoviny a ničitele zánětů. Napraví však i zkažený žaludek a pomůže při pálení žáhy!

Zázvor se v Indii a Číně používá více než tři tisíciletí. Některé prameny dokonce uvádějí, že byl jedním z prvních druhů koření přepravovaných obchodníky do Evropy. Své místo si našel v kuchyni i léčitelství, a mnozí ho dodnes považují za zázračný kořen přírody. Konzumujete zázvor pravidelně? Jestli ne, je nejvyšší čas začít, má totiž úžasné schopnosti! O kterých je řeč?

Bojovník proti obávané rakovině

Závěry četných průzkumů ukazují, že tato rostlina s pryskyřičnou vůní dokáže bojovat s buňkami rakoviny vaječníků jako léky a chemoterapie – ovšem o poznání zdravěji a bezpečněji. Zároveň také snižuje riziko rakoviny tlustého střeva.

Zaručený ničitel zánětů

Aktivní složka zvaná gingerol, jež je obsažená v čerstvém zázvoru, přináší úlevu nejen při migréně, ale odstraňuje bolest a otok ve svalech při artritidě. Tím to však ještě nekončí, protože stejně dobře zabraňuje obezitě, cukrovce a Alzheimerově chorobě – alespoň podle názoru lékařů.

Skvělý pomocník při pálení žáhy

Reflux neboli pálení žáhy není nic příjemného. Projevuje se kyselou pachutí v ústech, těžkostmi při polykání a někdy i zvracením. Znáte to až moc dobře a většinou v takových situacích saháte po lécích? Jde to i jinak. Americká studie publikovaná v časopise Molecular Research and Food Nutrition uvádí, že zázvor je šestkrát účinnější, než prášky snižující překyselení žaludku a pálení žáhy. Ty mimochodem způsobují vředy, což není účinek, jaký byste si asi přáli.

Spolehlivý opravář rozbouřeného trávení

Pokud jsou vaše útroby trochu „rozčílené“ a dávají vám to patřičně najevo, dopřejte jim zázvor. Stačí tenké plátky povařit několik minut a vylepšit jejich chuť kapkou medu. Věřte, že tenhle přírodní medikament dá břicho zase do latě.

Účinný léčitel bolavých zubů

Ať už vás trápí stolička, nebo čtyřka vlevo dole, rychlou útěchu vám poskytne zázvor. Nasekejte ho na malé kousky a žvýkejte jako žvýkačku. Možná si moc nepochutnáte, ale můžete si být jistí, že se v noci vyspíte!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat