Prostreno.cz

Zastavte vypadávání vlasů a vznik šedin. Pomůže vám cibulová šťáva

V kulinářství je význam cibule značný. je nespočet pokrmů, kde se bez cibule neobejdeme. I v lidovém léčitelství má cibule své místo jisté, ale co v kosmetice? Dokážete si představit štiplavou cibuli jako kosmetický přípravek? Možná budete překvapeni, ale cibule je tou nejlepší zeleninou pro naše vlasy, chrání pokožku hlavy před vznikem infekce, zabraňuje vypadávání vlasů a oddaluje vznik šedin. Zní to neuvěřitelně, tak vyzkoušejte doslova na vlastní kůži!

Cibule je jednou z nejdostupnějších plodin na světě, obsahuje velkou dávku vitaminu C, vitaminy skupiny B, dále také síru, vápník, železo, draslík, mangan, fosfor a hořčík. Tento bohatý nutriční profil může mít řadu účinků nejen na tělo, ale také na růst vlasů. Čtěte, co všechno obyčejná cibulová šťáva dokáže.

Podporuje růst vlasů

Cibulová šťáva je extrémně bohatá na různé živiny a cenné minerály, které jsou potřebné pro růst vlasů, jako například sloučeniny sýry. Dále podporují prokrvení pokožky hlavy a tím také urychlují růst vlasů. Aplikace cibulové šťávy přímo na pokožku hlavy stimuluje růst vlasů, podporuje zdraví folikulů, a dokonce napomáhá jejich obnově.

Snižuje zánět a chrání před infekcí

Antioxidanty obsažené v cibulové šťávě jsou ideální pro zklidnění zánětlivé pokožky hlavy, které mohou vést až k vysoušení pokožky nebo k poškození funkce vlasových folikulů. Tím, že snížíte zánět, zredukujete vznik lupů a tím dojde k menší možnosti vzniku infekce z drobných otevřených ran a škrábanců. Cibulová šťáva má řadu antibakteriálních a protiplísňových vlastností, které mohou chránit pokožku hlavy před různými patogeny.

Zabraňuje vzniku šedin

Cibule obsahují antioxidační enzym nazývaný kataláza, jehož nedostatek může vést k předčasnému zesvětlení vlasů. Bez tohoto enzymu se vlasy stávají slabší, hrozí vypadávání a také změna barvy, to znamená vznik šedin. Pravidelným používání cibulové šťávy může tento proces na pěknou řádku let oddálit.

Hydratuje pokožku hlavy

Cibulová šťáva má povzbuzující a zvlhčující účinek na pokožku hlavy, což napomáhá zabraňovat vysoušení pokožky a poskytuje tak potřebnou hydrataci pro vlasové folikuly.

Jak si připravit cibulovou šťávu?

Cibulovou šťávu si musíte připravit doma, sice se jedná o oblíbenou a všestrannou zeleninu, ale v obchodě cibulový džus nekoupíte. Příprava je ale velmi snadná, budete potřebovat jen dvě velké obyčejné žluté cibule.

Jak na to

Cibuli oloupejte a případně omyjte a zbavte všech nečistot. Cibuli nakrájejte na menší čtvrtiny nebo na menší, ty vložte do mixéru a mixujte 1–2 minuty. Rozmixované cibule přeceďte přes jemné sítko či plátno a co nejvíce šťávu vymačkejte. Cibulovou šťávu můžete uchovávat v lednici, před použitím ji můžete obohatit ještě medem, tím ještě zvýšíte její účinnost.

Použití je snadné

Hotovou cibulovou šťávu aplikujte na celou pokožku hlavy, nechte působit 15–20 minut a poté opláchněte vlažnou vodou a vlasy omyjte jemným šamponem. Pro dosažení lepších výsledků opakujte postup několikrát týdně. Pozor, šťáva z cibule je velmi silná, pokud jste jakkoli citliví na cibuli, vyzkoušejte šťávu nejprve na kousku své kůže. Pokud se neprojeví nežádoucí reakce, pokračujte v aplikaci.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat