Prostreno.cz

Tři stromy, které si musíte vysadit. Zajistí vám harmonii

Anglický spisovatel a umělecký kritik John Ruskin kdysi řekl, že „kdo nemiluje stromy, ať netvrdí, že miluje člověka“. Svatá pravda! Stromy představují život, harmonii, klid i vzpomínky. Jaké tři druhy by měly zdobit vaši zahradu, aby se vám doma skvěle žilo? Seznamte se!

Podle starého čínského umění feng-šuej jak stromy rostou, střeží blahobyt obyvatel domu a chrání o také před špatnou neboli šárovou energií. Podle tradice feng-šuej jsou nejlepší stálozelené stromy – jehličnany jako borovice a tis. Není to však to jediné, čím i vy můžete prostory okolo sebe obohatit.

Jak přivábit pozitivní energii?

Leckdo se na podzim rozmýšlí, jaké keře a stromy vysadit ještě před zimou, nebo jak by měla jeho zahrada vypadat následující jaro. Pokud řešíte stejný problém a zároveň máte pocit, že vašemu domovu něco chybí, zaměřte se na trojici, která do vaší zahrady doslova přivábí pozitivní energii a klid. Kterým stromům se říká „tři přátelé v zimě“?

Bambus. Podivuhodná, několik metrů vysoká tráva

Víte, že…

Za nejstarším stromem Česka se můžete vydat do okresu Havlíčkův Brod. Tam totiž majestátně stojí vilémovický tis, jehož stáří botanici odhadují na 1500 až 2000 let. Roste ve Vilémovicích u Ledče nad Sázavou a často bývá titulován i jako nejstarší tis střední Evropy.

Odbornice na feng-šuej Selena Summers tuto skupinku vyzařující harmonickou energii popisuje následovně. „Říká se tak borovici, švestce a bambusu. Všechny tři do vaší zahrady přinesou dobré feng-šuej a získávají si obzvláštní pozornost též ve slavné čínské zahradě v Darling Harbour v australském Sydney,“ objasňuje zmíněná expertka s tím, že borovice symbolizuje dlouhověkost a vyzařuje silnou a revitalizující energii čchi, která pomáhá nemocným a všem lidem, kteří se necítí dobře. Tak už máte představu o tom, jak vaše zahrada bude vypadat?

Proč stromy nevysazovat proti vchodu?

„Odpočiňte si někdy odpoledne pod borovicí, abyste posílili svou energii. Bambus vrhá tancující stíny, které vaší zahradě dodají krásnou atmosféru a eleganci – raději ho však pěstujte jen ve velkém květináči, protože se rychle rozšiřuje všude kolem. Krásné květy švestky vás zase rozveselí vždy, když se bude blížit konec zimy,“ uvádí Selena Summers s tím, že stromy by se měly umístit na správné místo. Nevhodná je oblast naproti vchodu. Stromy v této lokalitě vysílají příliš mnoho energie, která se dere do domu a způsobuje neklid.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Boloňská omáčka

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat