Prostreno.cz

Efektivní způsoby, jak zatočit se stresem

Jste nevrlí, podráždění a máte nervy „v kýblu“? S tím je třeba rychle něco udělat. Hodně pomůže, když se na pár hodin zřeknete vší moderní techniky, trochu se zapotíte při sportu a dopřejete si brokolici, pomeranč a papriku. Duševní pohoda vás pak jistě nemine!

Stres se dnes bohužel nevyhne nikomu. V nedávném americkém průzkumu se osm z deseti jedinců vyslovilo, že nejvypjatější situace zažívají v práci. Máte to podobně? Protože v zaměstnání trávíte opravdu hodně času, je jasné, že permanentní úzkost narušuje vaši celkovou pohodu, což si v budoucnu může vybrat daň v podobě zdravotních komplikací. Nechcete nic riskovat? Pak se ze spárů stresu zkuste vymanit. Možností je hned několik! Kde začít?

Nebraňte se sportu

Ano, pohybem rozhodně nic nezkazíte – ať už je jakýkoli. Psychologové jsou na základě četných studií přesvědčeni, že cvičení je nejlepším prostředkem k potlačení úzkosti. Terapeutické „účinky“ sportu můžete čerpat přímo v akci, ale co je ještě lepší – přetrvávají i nějakou dobu po tréninku. Tak do čeho skočíte takříkajíc po hlavě? Pilates, taiči, jóga, běh či rychlá chůze? Ono je to vlastně jedno, jelikož všechny činnosti vám poskytnou postupně se uvolňující endorfiny!

Naordinujte si mediální detox

Odborníci předpokládají, že každý jednotlivý občan dnešní doby se vystavuje médiím zhruba 15 hodin denně. Zdá se vám to přehnané? Jen se nad tím zamyslete. Přečtete si noviny, zapnete rádio, prolustrujete dění na sociálních sítích, nějakou dobu sledujete televizi… Teď už se to tak nemožné nezdá, viďte? Nic proti touze po informacích, jenže i ta stresu hraje do karet.

Ostatně, závěry amerického výzkumu publikované v odborném časopise specializujícím se na lékařství a vědu prokázaly, že i mobilní telefon nervům pěkně „nakládá“! Z toho důvodu experti doporučují jediné – pravidelně se vypínat do režimu offline. Nejlépe na celý víkend, bez vší techniky a hlavně často. Zkusíte to – jako za starých časů?

Jděte na to přes jídlo

I správná výživa vám může pomoci při zvládání stresu. Jako vážně! Třeba takové pomeranče, grapefruity, kapusta, paprika a brokolice, jsou opravdovým ternem. Obsahují totiž nemalé množství vitaminu C, který všemi silami napomáhá k produkci protistresových hormonů. Ke všemu vám také posilní imunitu, a to právě teď, na podzim, vůbec není od věci. No vida, cesta k psychické pohodě začíná už na talíři!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat