Prostreno.cz

Komentáře k článku

Jirka 10.02.2020

Ne vše je tak pozitivní. Celer, stejně jako třeba grep, nebo zázvor interagují velmi často s farmaky(léky). Neměl by se jíst či pít šťáva při užívání léků na nachlazení, antibiotik, psychofarmak, hormonální antikoncepci, při užívání sedativ, hypnotik(na spaní) atp. Ženy pokoušející se o dítě, či již těhotné by konzumaci měly také omezit

Anna Jirka 10.02.2020

Pro" neregistrovaný", máte pravdu, autoři těchto článků nám nikdy nevyjádří negativa zmiňovaných potravin. Řeknou jen A a nedodají B .A proto platí: "Jezte od všeho,co vám dělá dobře,ale vždycky si uvědomte kdy vyndat tu pusu z talíře. Nepřejídat se a hlavně se nepouštějte bezhlavě do různých rádoby zdraví podporujících rad. Řiďte se svými pocity a poslouchejte své tělo". Přeji pěkné dny plné optimizmu.

Jan Anna 10.02.2020

A pozor na syrový celer - alergie na něj má docela dramatický průběh.

Mat Jan 11.02.2020

Ano, mohu potvrdit, zažili jsme to v rodině, dítě se několikrát dusilo, než jsme přišli na to, že je to z celeru (doktoři na to nepřišli vůbec, museli jsme to vypátrat sami).

Karel Jan 11.02.2020

Alergie??? A mimochodem, znáte něco, na CO nikdy nikdo nemůže mít alergii???

Marie Vernerová 11.02.2020

Jako syrový jemně nastrouhaný s mrkví, taky syrovou,, přidat měkký sýr, trochu majonézy a po rozmíchání výborná pomazánka k rychlé konzumaci, nejlépe druhý den. Pěkně se rozleží a je to žraso.. Děláme skoro týdně, nebo uvařený ve slupce, nakrájený na plátky, kdo chce přidá plátek sýra nebo šunky, nebo obojí a obalí, osmaží ke kaši, jako večeře. My můžeme jen samotný obalovaný, moc dobrý.Ve velkém množství jej uvařený a nakrájený na kostičky používáme do různých salátů a to i jako náhražku brambor.Do salátů používáme v hojné míře i vařenou červenou řepu.Jsme manželé ve věku 69 a 75 let a pomáhá nám to řešit mnohé zdravotní problémy. Na závěr je třeba dodat, že se nic nemá přehánět a dávkovat přiměřeně.

Libor 11.02.2020

Dobrý den, celer dávám do každé polévky a polévky jím a vařím často, teda v zimě a jim ho hodně i vařené, a osobně nic nepociťuji že by v něčím zdravotně pomáhalo.

HeDa 11.02.2020

Miluji celer jen tak vareny nebo jako rizek i v bramborovem salatu.

Karel - bylinkářství+kořenářství 11.02.2020

Celer v polévce??? Ale to by byla škoda ho vařit. Nejlepší léčivé účinky (jako ostatně u každé zeleniny či byliny) dosáhnete pouze konzumací v syrovém stavu. Pro nás jako vitariány je to samozřejmé. Tepelnou úpravou byste se připravili o množství bioaktivních látek - nejenom vitamínů, ale především enzymů, kteréžto jsou právě důležité společně s vitamíny. Bohužel enzymy jsou daleko citlivější na teplotu, neboť zcela ""hynou"" i při (krátkodobých) teplotách nad 45 st.C.

Pitt 11.02.2020

Když celerovu polévku uvaří manžeka, tak je to kritika. Když si o polévku řekne manžel, tak je to sebekritika.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat