Prostreno.cz

Propolis je účinná medicína. Co všechno s ním můžete léčit

Osteoporóza, alergie, vysoký krevní tlak, popáleniny či alergie? Při řešení těchto potíží se pro pomoc nemusíte vydávat jen do lékárny, kde ve frontě prostojíte „důlek“. I vzácný propolis si s nimi dokáže poradit!

Když se řekne včelí úl, každého automaticky napadne med. Jenže co takový propolis? I on nabízí celou řadu zdravotních výhod! Pilné včelky ho sice využívají jako stavební materiál, jímž vystýlají buňky plástů, nicméně vy ho můžete považovat za jedinečný všelék. Tato unikátní pryskyřičná látka obsahuje více než 300 aktivních biologických sloučenin, což z ní dělá účinnou přírodní medicínu. Při jakých případech se vyplatí mít propolis po ruce?

Vysoký krevní tlak jako hrozba pro srdce

Hypertenzi neboli zvýšený krevní tlak není radno podceňovat. Tato civilizační choroba má přímý vztah k rozvoji mrtvice i ischemické choroby srdeční, která nahrává infarktu myokardu. Existuje nějaká léčba? Naštěstí ano. Lékaři „včelí lepidlo“ vnímají jako efektivní léčbu, neboť je schopno povzbudit tělo, aby lépe využívalo oxid dusnatý. Tento typ plynu pomáhá rozšiřovat krevní cévy, čímž přispívá ke snižování krevního tlaku.

Odvrácené riziko osteoporózy

Osteoporóza je onemocnění kostí, jež je z důvodu hormonálních příčin běžné spíše u starších osob. Pochopitelně nikdo nechce čelit takovým problémům, protože kosti jsou pak křehké a náchylné ke zlomeninám. I tady však propolis dokáže hodit záchranné lano! Odvrací totiž ztrátu kostních minerálů a významně podporuje tvorbu nových kostních buněk.

Spolehlivá likvidace bradavic

Propolisová tinktura se ukázala jako vysoce účinná léčba nevzhledných bradavic. Závěry několika nezávislých studií naznačují, že zabírá mnohem rychleji a efektivněji v porovnání s ostatními přírodními prostředky. Také prý v mnohém předčí i kupované farmaceutické prostředky!

Útlum alergie, která znepříjemňuje život

Odborníci zastávají názor, že i pacienti trpící alergií mohou ze zázračných vlastností včelího produktu těžit. Je to proto, že pravidelná konzumace propolisu dokáže potlačit uvolňování hormonu histaminu, který se podílí na vyvolání alergické (obranné) reakce organismu. Jinými slovy, tento přírodní tmel se jeví jako možná alternativa místo kupovaných antihistaminik z lékárny. Poraďte se o tom se svým alergologem!

Léčba popálenin s příjemnou vůní

Na základě amerického výzkumu z roku 2002 bylo zjištěno, že propolis urychluje hojivý proces popálenin 1. stupně. Kdyby vás náhodou něco takového potkalo, potírejte si postižené místo několikrát denně. Kromě toho, že podstatně zkrátíte dobu léčby, také předejdete tvorbě puchýřů.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat