Prostreno.cz

Ženský ženšen. Proč byste ho měli mít po ruce

Ženšen, tisíciletý zázrak čínských lékařů, považuje se za preventivní i léčebný prostředek. Jak současná medicína pohlíží na anděliku čínskou neboli tang kuej, ženský ženšen? Krotí hormony a podporuje plodnost!

Možná jste již slyšeli nebo četli o různých typech ženšenu, jako je korejský, americký či sibiřský. Znáte ale i „ženský ženšen“? V Asii je dong quai považován za nejdůležitější preparát v oblasti gynekologie a je nazýván tonikem ženských pohlavních orgánů. Je totiž široce používán pro řešení mnoha otázek spojených s hormonální nerovnováhou běžnou mezi ženami.

V dnešní době je snadno k dostání ve formě kapslí a čajů, přičemž někdy se kombinuje s dalšími bylinnými přísadami. To aby se navzájem zlepšily zdravotní účinky. A které vlastně?

Zabraňuje anémii

Dong quai je hojně používán pro zvýšení hladiny hemoglobinu, bílkoviny nesoucí kyslík v krvi. Jinými slovy, čínská bylina je používána pro léčbu, stejně jako pro odvrácení anémie s nedostatkem železa.

Pomáhá detoxikovat krev

Mnoho zdravotních problémů může vyplynout z hromadění jedovatých látek a odpadních produktů v krvi. Vysoce spolehlivý tradiční způsob čištění krve je pomocí dong quai. Díky detoxikačním vlastnostem tohoto ženšenu se mnoho lidí těší výbornému zdraví.

Podporuje duševní klid

Je váš život spojován se stresem a úzkostí? Pak se spolehněte na dong quai už jen proto, že pomáhá uklidňovat mysl a zmírňuje depresi tím, že reguluje množství různých chemických látek v mozku. Také je to bylinka používaná při nespavosti.

Zvyšuje ženské libido a plodnost

Jedním z nejznámějších použití dong quai je zvýšení hladiny fertility žen a posílení jejich libida. Dobrou zprávou je, že i muži z ženského ženšenu mohou těžit. Kromě zvýšení jejich sexuální chuti dong quai působí proti erektilním dysfunkcím.

Snižuje příznaky menopauzy

Dong quai je vysoce schopný regulovat hormony a zabránit různým problémům souvisejícím s jejich nerovnováhou. Je dobře známo, že krotí příznaky menopauzy.

Snižuje riziko onemocnění srdce

Studie prokázaly, že tato bylina má schopnost udržet krevní tlak ve „zdravých“ hodnotách. Tradiční léčitelé také říkají, že kombinace dong quai s některými bylinkami, jako je třeba asijský ženšen, může pomoci při snižování bolesti na hrudi. Tak co, už objednáváte? Extrakt z kořene stojí okolo 70 korun.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat