Prostreno.cz

Jak se vypořádat s pupínky, které se objevují na stejném místě

Zase se vám na tváři vyskytlo něco, co tam rozhodně nechcete? Kroťte své vášně, a zapomeňte na odplatu ve formě vymáčknutí, které vás pupínku stejně nezbaví – určitě ne hned. Použijte raději led, jílovou masku nebo výtažek z lípy. S těmito zbraněmi budete mít od akné pokoj!

Pupínek sám o sobě není žádná hitparáda, když se člověk chystá někam do společnosti. Ještě více obtěžující je situace, kdy se ten „prevít“ ukazuje stále na stejném místě, což je naprostý vrchol jeho zlomyslnosti. Jenže proč se to vlastně děje? Věřte, že pouhá náhoda za tím není. Problém totiž může jít hodně do hloubky…

Více příčin jednoho vředu

Většina lidí má nějakou Achillovu patu, což je „stresová oblast“, ve které imunitní systém reaguje na infekci, zánět, častou nervovou sklíčenost nebo nemoc. Přesně na tomto místě se pak objevují uhříky, akné a další nevzhlední výrostci, bez nichž by se každý „vlastník“ milerád obešel.

Tohle je asi nejběžnější důvod, ovšem na vině může být i hormonální porucha, stejně jako zlozvyk dotýkat se stále stejné oblasti na obličeji – a ne vždy tak docela čistou rukou. Ať už je ale za vznikem nechtěné „ozdoby“ cokoli, jedno je jisté. S násilným vymačkáváním daleko nedojdete. Zvolte raději šetrnější, spolehlivější a jednodušší metodu, jak se opakujícího se pupínku zbavit. Zde jsou hned tři možnosti!

Led. Řešení bez nátlaku, co je za hubičku

Vyrazit do boje se zbraní, jako je obyčejná kostka ledu? Nic neříkejte, dokud to nezkusíte. Nechte rozpustit led „na místě činu“, a jakmile vám proteče mezi prsty, honem ho nahraďte dalším kouskem. Proces opakujte po dobu alespoň 30 minut. Jedná se o bezpečnou léčbu, kterou můžete provádět tak často, kolikrát denně jenom chcete. A výsledky se dostaví hodně brzy!

Hlína. Samozřejmě ta speciální

Už jste si někdy dělali jílovou masku? Zejména jíl zelený obsahuje velké množství různých minerálních látek, které detoxikují, tlumí všemožné záněty, hloubkově pročišťují póry a obnovují kožní tkáně. Poohlédněte se po tomto zlepšováku v drogerii či na internetu, bude vám velmi prospěšný při řešení vašeho „zarudlého problému“.

Kyselina salicylová, přítel, co nezklame

I když to podle názvu úplně tak nevypadá, tato kyselina je přírodní. Jedná se o výtažek z kůry vrby bílé a hojně se používá k léčbě akné. Má totiž vynikající hojivé účinky, snižuje nadměrnou aktivitu mazových žláz a pomáhá předcházet opětovnému vzniku zánětlivých projevů. Na trhu je k dispozici celá řada výrobků s kyselinou salicylovou, ať už to jsou krémy, tonika, gely, séra nebo spreje – stačí si vybrat. V lékárně se dá sehnat i v čisté podobě, ovšem o jejím použití se vždy poraďte s lékárníkem, který vám dá přesné instrukce.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat