Prostreno.cz

Komentáře k článku

Milan 27.12.2018

Dobrý den. Buď, jsem netypický levák, nebo je celý článek vymyšlený hloupým pravákem. Díky pravákům, musím zvládat spousty činností oběma rukama. Alkohol nesnáším, spím s přihlédnutím k věku dobře, najeto mám 1,5 milionů km a rozčílil jsem se za celý život jen dvakrát. Domnívám se, že leváci, jsou pohotovější a šikovnější, než praváci. Já svedu dělat stejně dobře i pravou rukou. Ať se stejně předvede pravák, levou rukou. Pak můžeme srovnávat.

Eva Milan 27.12.2018

Také můžete být tzv. nevyhraněný, o těch sice není v článku ani slovo, ale kdesi jsem o nich slyšela. To jsou právě ti, kteří zvládají spoustu věcí oběma rukama a nebo dělají část levou a část pravou rukou. Já se přikláním k té genetice, ostatní mi taky přijde jako blbiny. Mám v rodině leváky a také to na ně nijak nesedne. A možná by bylo v naší generaci více leváků, kdyby je násilně ještě tenkrát nepřeučovali na praváky. Moje dcera je také levák, narodila se už v době, kdy se rodičů ptali, jestli je mají přeučovat na praváky a pokud rodič nechtěli, nechali dítko, ať si samo vybere, kterou rukou bude chtít kreslit a psát. Už když jako malá začínala čmárat, tak říkala, že levá ručička to umí líp. Tak jsme jí nechali. Její muž je také levák. Jejich obě děti jsou praváci.

Jana Milan 27.12.2018

Tak já to mám také tak, mohu psát levou i pravou spoustu činností dělám levou i pravou nezávisle na sobě někdy na mě kolegové koukají jak to vubec dělám že mi to jde tak rychle

Marie Eva 28.12.2018

Mám nejmladšího syna nevyhraněného leváka a dost jsem bojovala s hloupými učitelkami už ve školce, a to, prosím, v roce 1980. I dnes se najde ve školách dost tupců, kterým nevysvětlíte, že dítěti ubližují.

Romana 27.12.2018

TO je ale ptákovina,mám v rodině dost leváků a fakt nadání na matematiku nemají,matka si dokonce vybírala vysokou podle toho,kde je jí nejmíň,a syn by fakt mohl zpívat pouze v sebeobraně a hrát na něco kromě mých nerv ani omylem

Alena B. 27.12.2018

Jsem levák už přes 60 let, takže mohu z mého pohledu i mých zkušeností napsat, že ten článek je pouze snůška nesmyslů. A věřte mi, že si do dneška pamatuju, jak jsem si musela ve škole sedět na levé ruce a psát pravou.

PH 27.12.2018

A co přeučený? Alespoň mě třídní ve škole několikrát řekla, že musím být přeučený levák, protože píši písmena jinak, než ostatní?

Marie 27.12.2018

Podle jedné starší studie ovlivňuje pravactvi nebo levá tví více pracující opačná hemisfera. Praváky řídí levá hemisfera a leváky zase pravá hemisfera mozku. Aje dokázáno že pravá hemisfera je sídlem kreativity.

Šárka 27.12.2018

O čem jsme neslyšeli? O levácích? Ale jděte... O levácích já jsem slyšela. Dokonce několikrát.

Šárka 28.12.2018

Já bych ten titulek napsala takhle: "Fakta o levácích, která možná ještě neznáte." Z toho je jasné, že se opravdu jedná o fakta a ne o leváky.

idiot 28.12.2018

píčovina

Rey 28.12.2018

Jsem levák už 59 let a nemám s tím problém. Naopak,v některých věcech jako strojník a mechanik mám větší výhodu se někam levou rukou dostat, než praváci.Řidič jsem vynikající, od roku 1978 nemám ani škrábnuto a matamatika,tak asi průměr . A alkohol? Sem tam si taky dám ..

mestax 28.12.2018

Je zajímavý, že v souvislosti s tím bouráním a zraňováním se při manuálních pracích se nezmiňuje, že auta a nářadí jsou primárně určená pravákům. Pro leváky tedy hůř ovladatelné. V tom bych tedy nějakou nešikovnost, nebo "duševno" opravdu nehledal.

karel 28.12.2018

jsem levak a ani v jednom bodě jsem se nenašel.. zase jen obyčejny plk internetu.

V 28.12.2018

Všichni leváci, které znám, jsou nadmíru šikovní. Vrchem skvělí řidiči. Přijde mi to celé nějaké ostrouhané :-)

Jája 28.12.2018

Jsem přeučená levačka. Přeučená znamená, že mě naučili pod dohledem psát a používat nůž pravou rukou. Takže jsem začala škrabat jako kocour a věčně mám levou ruku pořezanou. To je k té neiškovnosti. Jinak dělám všechno bez problémů levačkou.

Jája Jája 28.12.2018

A co se týče alkoholismu, jste také vedle. Prostě jsou to ptákoviny, co píšete.

Marie 28.12.2018

Jste vedle jako jedle. Jediná pravda v tomto článku je, že leváctví je dědičné. Jsem toho důkazem.

Marie 28.12.2018

Jste vedle jako jedle. Jediná pravda v tomto článku je, že leváctví je dědičné. Jsem toho důkazem.

Jana Marie 28.12.2018

V našich rodinách nikdy nebyl žádný levák,proto jsem v šoku,že mé obě děti jsou leváci.Tudíž dědičností to nebude.

Hanka 28.12.2018

Jsem levák. Manžel je taky levák. Jedno dítě levák jedno pravák. Na základce koncem šedesátých let žádný problém. Tu a tam mě někdo ještě teď překvapí komentováním mé levorukosti, nikdy ve zlém. Jednou jedinkrát to bylo vážnější - někdy v polovině osmdesátých let, mi vytkla leváctví ředitelka při hospitaci, dokonce chtěla, abych na tabuli psala pravou rukou, abych nekazila žáky, naštěstí nebo spíš shodou okolností, z šestatřiceti dětí ve třídě, bylo devět leváků a já mohla dál kazit pravorukou většinu.

Levák 28.12.2018

Počítám, že to psal pravák

Iva Levák 28.12.2018

ja taky... :)

Slávek 28.12.2018

Sám jsem levák a to, co se tady píše, na mě sedí asi tak jako popis mouchy na slona. Nesportuji a sport mě vůbec nezajímá, v matematice nevynikám, ale daří se mi v humanitních vědách, hrát na nic neumím, byť moje matka byla učitelkou hudby, jezdím bezpečně - za posledních 20 let jsem neměl ani jednu nehodu, a pokutu (100 Kč) jsem platil jen jednou v životě (krátce po zavedení padesátky jsem jel v obci šedesát) a jsem celý život zapřísáhlý abstinent a nekuřák. Nešikovný taky nejsem, ba právě naopak, zvládnu nejen chlapské kutilství, ale s klidem upeču i vánočku (sebekriticky přiznávám, že profi, tedy ze šesti naráz, jí uplést neumím). Spím jako nemluvně, jsem celkem kliďas a alergický jsem pouze na lidskou hloupost. Snad jen s tím řečnictvím mohu souhlasit, což je celkem malá shoda. Nejsem v rodině jediný levák, můj děda z matčiny strany byl také levák, takže vliv dědičnosti se v mém případě vyloučit nedá.

Pavel 28.12.2018

Další z hlouposti jsem levák a sportovec ani alkoholik nejsem

Tomas 28.12.2018

Já jsem předělaný levák za mého mládí bylo běžné, že se leváci předělávali na praváky... Paní učitelka tenkrát vyvěsila na nástěnku největší škrabal Tomáš Navrátil... Dnes umím spoustu věcí dělat levou i pravou, ve škole při rýsování jsem si přehazoval trubičkové pero z levé do pravé... Vidličku a nůž držím jako praváci, ale lžíci zásadně v levé.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat