Prostreno.cz

Rozlučte se skvrnami na zubech

Zažloutlé zuby nejsou tou nejlepší vizitkou. Který z domácích prostředků na tuhle kosmetickou vadu zabírá nejvíc? Pomůže i slupka z pomeranče!

Konzumace čaje a kávy ovlivňuje bělost vašich zubů, a to navzdory nové pozitivní zprávě, že konkrétně káva při mírné spotřebě dokonce prodlužuje život. Holt je to něco za něco… Ještě že si ten život můžete prodlužovat dál. Pokud ovšem použijete domácí prostředky, které skvrny z vašich zubů odstraní. Které to jsou?

Kartáček a soda na pečení

Jednou nebo dvakrát denně namočte vlhký zubní kartáček do jedné sody a vyčistěte si zuby. Soda na pečení slouží jako exfoliátor, který jemně odstraňuje zbytky čaje a kávy, které se nahromadily na povrchu vašich zubů. Jen si pamatujte, že je nutné kartáčovat velmi jemně, abyste předešli poškození zubů a dásní.

Jahody a živočišné uhlí

Pokud by bylo léto, stačilo by nasbírat hrst čerstvých jahod. I ony totiž rozpouští škaredé skvrny na zubech, zpevňují dásně, a navíc jsou nabité vitaminem C. Bohužel, léto není. Naštěstí existuje náhradní řešení – živočišné uhlí. To, které máte doma na zažívací problémy.

Toto aktivní uhlí nadrcené na prášek bělí zuby bez poškození zubní skloviny. Stačí nanést na kartáček trochu zubní pasty a tu „zasypat“ dvěma špetkami uhlí, které se popřípadě může smíchat s malým množstvím soli. Zuby vyčistěte obvyklým způsobem a vypláchněte si ústa. Pokud to takhle zvládnete provozovat týden, dočkáte se odstranění nevzhledných skvrn.

Pomerančová kůra

Oloupejte pomeranč a kůru si půjčte pro malý experiment. Přiložte jí na zuby (bílou vnitřní stranou) a masírujte. Na závěr vypláchněte ústa studenou vodou. Pomerančová kůra má bělicí účinky, leští chrup a posiluje zuby vápníkem.

Jablko a hruška

Je to tak jednoduché. Rozkrojte jablko nebo hrušku a obnovte přirozenou bělost svých zubů. Kouskem jednoho nebo druhého přejíždějte po zubech a během dne si jablko nebo hrušku dopřejte ke svačině. Všechno to kousání a přežvykování smaže stopy vašich milostných schůzek s čajem nebo kávou.

Kokosový olej

Běžná věc v domácnosti, která přirozeně bělí zuby, a to bez vedlejších účinků? Kokosový olej. S jeho pomocí si můžete vyrobit domácí zubní pastu, která bude den po dni odstraňovat vše, co na vaše zuby nepatří. Potřebujete 3 lžíce kokosového oleje, 4 lžíce jedlé sody a 3 kapky esenciálního oleje z máty peprné. Vše dobře promíchejte a uchovávejte v nádobě s víčkem.

Zdroj: www.verywellhealth.com, www.teethhealth.com





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat