Prostreno.cz

Ajurvédská léčba působí v prevenci proti rakovině

Není ve vašich ústech všechno tak, jak má být? Cítíte bolest a hůř se vám polyká? Na vřídky i další potíže pomůže síla přírody. Inspirujte se ajurvédou!

Vřídky, bolest na jazyku, obtížné polykání, podezřelý povlak… Rakovina jazyka je zhoubný nádor, který vzniká na jazyku nebo na zadní straně jazyka v krku. Pokud se rakovina vyvíjí v přední části jazyka, tak patří do kategorie rakoviny dutiny ústní, zatímco rakovina u kořene jazyka je považována za součást orofaryngeální rakoviny. Ani o jednu však nikdo nestojí!

Naštěstí existují také četné domácí „opravné prostředky“, které pocházejí ze světa ajurvédy, alternativního léčení, které bylo vyvinuto v Indii zhruba před 5000 lety – a dnes je stále praktikováno po celém světě. Které tipy vám mohou pomoci od bolesti?

Aloe vera

Jedním z nejpůsobivějších ajurvédský řešení, které působí na vředy, je čerstvě vymačkaný gel z rostliny aloe vera. Vše, co musíte udělat, je aplikovat gel na postižené oblasti, a to až dvakrát denně. (Čistou šťávou si vyplachujte ústa.)

Olej z čajovníku

Na potíže v ústech se hodí i několik kapek oleje tee trea zředěného nosným olejem. Podle ajurvédských léčitelů tento silný olej s vynikajícími antiseptickými vlastnostmi velmi pomáhá při léčbě rakoviny. 10 kapek oleje z čajovníku nakapejte do 1 šálku vody a přidejte pár kapek olivového oleje. Směs převalujte v ústech několik minut (a to dvakrát denně). Opakujte, dokud bolestivé vředy nezmizejí.

Med a kurkuma

Ajurvédská pasta určená pro léčbu rakoviny? Jednoduše spojte 1 čajovou lžičku medu s 1/4 čajové lžičky kurkumy. Smíchejte a aplikujte na postižené oblasti.

Vezměte však na vědomí, že na prvních pár vteřin pocítíte pálení. Snažte se to chvíli vydržet. Ve starých spisech se píše, že by se tento postup měl provádět jednou denně, a co se týče doby působení, „dokud to snesete“.

Pampeliškový čaj

Podle ajurvédy je také možné vyplachovat ústa pampeliškovým čajem, který se nechá ochladit na pokojovou teplotu. Pravidelné proplachování úst dva až třikrát denně může poskytnout tolik potřebnou úlevu. A kde teď vzít pampelišku? Pokud nemáte nasušeno, vydejte se do bylinných obchodů nebo lékárny, kde tenhle zázrak, jež ovlivňuje nádorové buňky, seženete naprosto bez problémů – a za pár korun.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat