Prostreno.cz

Teplá voda s kurkumou na trávení

Tak zvaný žlutý zázvor, který je k dostání v každém supermarketu, pro vás může mnoho vykonat. Zlobí vás trávení, jste překyselení, nebo býváte často nemocní? Okořeňte si život kurkumou smíchanou v teplé vodě!

Kurkuma neboli indický šafrán v současnosti patří k velmi oblíbenému a levnému koření, které má obdivuhodné účinky na zdraví. Obsahuje totiž celou škálu aktivních látek, které se nazývají kurkuminoidy (nejznámější z nich je kurkumin). A právě díky němu má kurkuma výrazné protizánětlivé a antioxidační účinky, takže se na ni můžete spolehnout i v roli bojovnice za silnější imunitní systém. Výsledky studií zároveň poukazují i na to, že se kurkumin může uplatnit při léčbě mozkových příhod. K těmto výhodám si přičtěte benefity obyčejné vody.

Když je živá voda ještě živější

O ní se tvrdí, že pokud ji pijete každé ráno na lačný žaludek, podpoříte metabolismus i detoxikační vlastnosti svého těla. Voda je totiž univerzální „rozpouštědlo“, které, ideálně společně s citronem, prokazuje organismu nebývalou zdravotní službu. Co se týče její teploty, platí, že teplá voda usnadňuje tělu absorbovat živiny účinněji. Kromě toho, pití této čiré tekutiny na prázdný žaludek napomáhá trávení a odstraňování toxinů. A co když se s vodou spáruje právě kurkuma?

Dobré a užitečné partnerství

Stačí jen „přistavět“ sklenici střední velikosti, přidat čajovou lžičku kurkumy (stačí mleté koření z obchodu), zamíchat a vypít. Kromě toho, že jste si právě připravili antioxidant, můžete se těšit i z dalších věcí.

Podpora trávení

Voda s kurkumou vylepšuje schopnost těla produkovat žluč, což je důležité pro zdravý trávicí systém. Vzhledem k tomu, že je produkce žluči stimulována, můžete očekávat zdravější játra, a tím pádem i méně toxinů v těle.

Zmírnění revmatoidní artritidy

Teplá kurkumová voda může zmírnit příznaky revmatoidní artritidy, která v současnosti postihuje čím dál více populace. Bolest, která se v souvislosti s tímto problémem projevuje, se zmírní – po každodenní konzumaci kurkumového zázraku. Je to proto, že kurkuma obsahuje kurkumin, tedy, jak už bylo řečeno, chemickou látku, která má protizánětlivé vlastnosti a je účinná proti symptomům artritidy.

Občas její účinky znásobte přidáním do oleje (podle všeho je nejlepší organický panenský kokosový olej či extra panenský olivový olej). Tato kombinace podle vědců zvyšuje absorpci účinných látek.

Výhody alkalické vody

Teplá voda s kurkumou také nabízí alkalické výhody alkalické vody. Organismus je po její pravidelné dodávce odkyselován, a hovoří se i o významném snížení rizika vzniku rakoviny. Není tedy na co čekat. Pití teplé kurkumové vody může vaše zdraví významně podpořit, nicméně nespoléhejte se jen na samotnou vodoléčbu. Měli byste také upřednostnit aktivní životní styl, zdravé stravovací návyky a pravidelné preventivní prohlídky u svého lékaře.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat