Prostreno.cz

Majonézu se vyplatí využít i na péči o pleť

Všichni víme, že saláty a sendviče chutnají úplně jinak, pokud v nich není dostatečná porce majonézy. Ta mimo jiné obsahuje kalorie, nasycené mastné ruky a cholesterol. A právě proto se hodí i pro vaše kosmetické pokusy!

Ne, opravdu není potřeba, abyste majonézu považovali za nástroj ďábla. Pokud se konzumuje s mírou, je v podstatě neškodná. A taky má hodně co nabídnout. Aspoň co se pleti a vlasů týče. Nevěříte?

Žhavá pleť

Jednou ze složek majonézy je citronová šťáva nebo ocet. Obojí je spojováno s účinky proti mastné pleti bez života. Tak neváhejte a trochu „bílé věci“ naneste na obličej (pečlivě se vyhýbejte očnímu okolí). Nechte působit 20 minut, aby citronová šťáva a ocet měly čas na eliminaci odumřelých kožních buněk. Poté opláchněte vodou a vysušte. Použití hydratačního krému není nutné, přírodní oleje v majonéze se o vláhu postarají dokonale.

Méně viditelné jizvy

Přítomnost citronové šťávy nebo octa dělá z majonézy prostředek s bělícími vlastnostmi. Spojte tuhle schopnost se svými jizvami (i těmi po akné) a užívejte si atraktivního vzhledu. Zkrátka a dobře, majonézu naneste na obličej, nechte 20 minut působit a smyjte. Opakujte do té doby, než se jizvy stanou méně viditelné.

Tvář bez vrásek

Žloutky jsou fenomenálními zdroji bílkovin, které dělají nesmírně dobře všem typům pleti. To proto, že vaše kůže je prakticky vyrobena z bílkovin. Navíc uvedená živina je také nezbytná pro produkci kolagenu – něco, co vám pomáhá udržovat pokožku pevnou a méně vrásčitou. Opět, ostatně jako v předchozích dvou případech, stačí majonézu nanést na obličej a nechat 15 až 20 minut působit. Poté smyjte. Jako byste objevili stroj času! Tohle sérum proti stárnutí vám vrátí ztracené sebevědomí!

Tvrdší nehty

Nenávidíte, že vám nehty nechtějí dorůst do požadované délky? Lámou se a třepí? Pak je pravidelně namáčejte právě do majonézy. Nechte 5 až 10 minut působit, následně opláchněte. Princip je stejný jako u pleti. Jak pokožka, tak i vaše nehty jsou složeny z bílkovin, takže jejich pravidelný přísun působí doslova jako posilovač. Navíc ocet či citronová šťáva mají bělicí účinky, takže z nehtů odstraní i kdejakou tu skvrnku.

Lesklé vlasy

Asi půl hodiny před tím, než hupsnete pod sprchu, vmasírujete majonézu do pokožky hlavy a vlasů. Po 30 minutách umyjte šamponem tak, jak jste zvyklí. Tímto způsobem pokožku hlavy a vlasy důkladně vyživíte. A současně se vám hříva doslova rozsvítí. Mimochodem, majonéza zabraňuje vysušování vlasů a umí zatočit i s lupy. Akorát si dejte pozor na to, jakou majonézu kupujete. Nezapomeňte vybrat tu čistou a stoprocentní, která obsahuje skutečné žloutky a přírodní oleje. V opačném případě nebude možné čerpat všechny výše zmíněné benefity, a to kvůli přítomnosti syntetických složek.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat