Prostreno.cz

Ústní drozd. Na kvasinkové onemocnění funguje i přírodní léčba

Orální kandidóza, tedy infekční kvasinkové onemocnění, které vzniká v dutině ústní a které mnozí přezdívají jako „drozd“, charakterizují krémové bílé léze. Ty se objevují v ústní dutině, například na vnitřních tvářích, jazyce, a dokonce i mandlích. Přírodní prostředky si však s nimi poradí!

Zmíněný problém je způsoben houbou známou jako Candida albicans. Ve skutečnosti je Candida albicans v ústech přítomna neustále, když však překročí svoje obvyklé množství, infekce je na světě. Pak trpí děti i starší osoby. Jejich imunitní systém totiž optimální populaci Candida albicans není schopen udržet.

Netřeba dodávat, že osoby s oslabeným nebo ohroženým imunitním systémem, jako jsou pacienti s HIV nebo AIDS, jsou vystaveni vyššímu riziku vzniku „drozdů“. Totéž platí pro ty, kdo mají určitá onemocnění, jako je třeba diabetes.

Ústní drozd zřídka způsobuje vážné komplikace u dětí a dospělých, nicméně tato houba musí být zkrocena, aby se zabránilo jejímu dalšímu šíření. Lékař může předepsat antifungální léky, které se dodávají v podobě ústní vody, pastilek nebo tablet, nicméně existuje řada domácích léků, jež jsou považovány za účinné a bez vedlejších účinků. Co rozhodně stojí za zkoušku?

Brusinkový džus

Popíjení brusinkového džusu je naprosto vynikající. Ujistěte se, že se však, že se jedná o neslazený brusinkový džus, který je nutné dostat do organismu ideálně třikrát denně. Můžete také užívat i tablety z brusinek.

Oreganový olej

Do sklenice vody přidejte 3 kapky esenciálního oleje z oregana a vypláchněte si jím ústa, a to třikrát denně. Oreganový olej obsahuje určitou sloučeninu (karvakrol), která je známá jako účinná všestranná antifungální látka.

Olej z čajovníku

Tento účinný olej z přírody je známý pro své působení proti Candidě albicans. V šálku vody rozpusťte 5 až 7 kapek oleje z čajovníku tee trea, směs nalijte do úst a převalujte ji ze strany na stranu aspoň dvě minuty. Opakujte, dokud se vám neuleví.

Kokosový olej

I kokosový olej je považován za vynikající antifungální prostředek. Ústa by měl oblažit dvakrát denně, přičemž se dá, ostatně jako v případě brusinkového džusu, zahrnout i do jídelníčku.

Zelený čaj

O zeleném čaji je známo, že pomáhá kontrolovat houbové infekce a posiluje imunitní systém. Vypijete 3 šálky denně.

Jablečný ocet

Ano, i jablečný ocet působí proti infekcím. Stačí přidat 1 lžíci do 1/2 šálku teplé vody a kloktat. Provádějte až 4krát denně.

Opláchnutí slanou vodou

V šálku teplé vody rozpusťte 1/2 čajové lžičky soli. Medicínu převalujte v ústech a poté ji vyplivněte. Tyto slané lázně podstupte až 4krát denně.

Jogurt

Dobré bakterie v jogurtu jsou v tomto případě užitečné. Mohou totiž zabíjet Candidu albicans. Jen se ujistěte, že máte po ruce čistý a neslazený jogurt. Mimochodem, tento lék konzumujte velmi, velmi pomalu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat