Prostreno.cz

Potraviny na posílení imunity

V chladném počasí je silná imunita cennější nežli zlato. K silné imunitě patří i vyvážená strava, jsou to právě vitaminy a antioxidanty získané z potravy, které vás postaví na nohy a žádná chřipka už vás nedostane. Tyhle potraviny nezapomeňte připsat na nákupní seznam.

Imunitní systém je velmi křehká záležitost, k oslabení přispívá nejen nezdravá strava, ale také stres, únava a nedostatek spánku. I když si v předvánočním čase nemůže dopřát zrovna pravidelný odpočinek, zkuste se alespoň dopovat tou správnou stravou. Víte co patří mezi TOP potraviny?

Česnek nejen proti upírům

Už od nepaměti patří česnek mezi ty nejlepší prostředky na posílení imunity a obranyschopnosti těla. Účinky proti upírům sice potvrdit nemůžeme, ale proti veškerým infekcím, které vysávají naši sílu, funguje na sto procent. Česnek působí jako přírodní antibiotikum, šťáva z česneku dokáže zlikvidovat bakterie a plísně, které se v těle hromadí.

Pokud vás konzumace česneku odrazuje, můžete ho jednoduše naložit do medu. Stroužky česneku nakrájejte na plátky a naložte do medu, za pár dní česnek pustí šťávu a máte skvělou domácí medicínu na široké spektrum neduhů.

Grepy a ostatní citrusy

Grep jako zástupce citrusů je plný vitaminu C a stejně jako jeho „sourozenci“ patří mezi nejúčinnější ovoce pro boj s chřipkou. Každodenní konzumace citrusů přispívá k přirozené obranyschopnosti těla, přispívá k rychlejší léčbě chřipky, nachlazení a zvýšené teploty.

Síla zázvorového kořene

Zázvor je dalším účinným bojovníkem proti nachlazení. Obsahuje celou řadu vitaminů, např. vitamin A, B1, B2, C a E. Jednou z mnoha látek prospěšných pro naše zdraví obsažených v zázvoru je gingerol. Zázvor můžete konzumovat preventivně po celý rok, v případě nachlazení a chřipky napomáhá vykašlávání a uvolňování hlenu. Nejlepší je užívat zázvor jako teplý čaj připravený z čerstvého kořene. Čaj si můžete dochutit medem, skořicí, hřebíčkem i oloupaným nakrájeným pomerančem, fantazii se meze nekladou.

Špetka skořice do kávy i do čaje

Toto voňavé koření má antivirové a antibakteriální vlastnosti, které napomáhají předcházet nepříjemným chřipkovým onemocnění či zánětům v těle. Pro podporu imunity byste měly zkonzumovat jednu čajovou lžičku skořice denně.

Připravte si skořicový nápoj podle ajurvédy. Do šálku nakrájejte kousek zázvorového kořene, přidejte lžičku skořice a špetku koriandru, zalijte vroucí vodou, nechte pár minut louhovat a popíjejte, nejlépe na lačný žaludek.

Tři oříšky pro popelku

Popelka měla sice lískové oříšky, ale i vlašské splní našemu imunitnímu systému velkou službu. Ořechy všeobecně jsou pro náš organismus velmi prospěšné. Jejich pravidelná konzumace napomáhá při obnově imunitního systému a odplavování toxinů z těla. A nezapomínejte – stačí jen jedna hrst denně! Ořechy obsahují také tuky a kalorie navíc by nám na kráse zrovna nepřidaly!





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat