Prostreno.cz

Překvapivě jednoduché řešení různých bolestí

Migréna, namožené svaly, popálenina či bolest nohou po těžkém dni? Tak na to vám pomůže nejen klid, ale i hroznový džus, zmrzlá voda v PET láhvi, třešňový sirup nebo černý čaj. Dáte těmto léčivým metodám šanci?

Že když vás něco bolí, měli byste ihned utíkat do lékárny a kupovat kvanta krabiček s chemickými léky? No, to jistě můžete, ale není to bezpodmínečně nutné. S běžnými bolístkami se totiž lze vypořádat i jinak. Přiznáváme, že tato doporučení mohou znít poněkud divně, ale když se nad tím zamyslíte – co je vlastně dneska normální? Jestli zmíněné rady pomohou, není co řešit. Nebo snad máte jiný názor?

Na migrénu platí džus

Zase vás ta příšerná bolest hlavy odkázala do postele se studeným obkladem? Pochopitelně musí být zatažené závěsy a ticho, ve kterém i spadlý špendlík „zvoní“ moc nahlas, protože jakýkoli zvuk i záblesk světla vaše utrpení jenom zhoršuje. Víte, po čem se vám uleví?

Zkuste si dát pořádně velkou sklenici hroznového džusu. V něm obsažené látky fungují jako spolehlivý prášek proti bolesti. Neptejte se, jak je to možné, prostě si hned nalijte! Podobná metoda zabírá i na další patálii, ovšem s jinou příchutí…

Proti namoženým svalům bojujte třešní

Šťáva, tentokrát z třešní, pomáhá v rychlém zotavení namožených svalů. Je úplně jedno, jestli jste si včera dali do těla ve fitku, nebo se cítíte unavení z práce. Třešně, stejně jako ostatní bobuloviny, vás obohatí o celou řadu antioxidantů, které si hravě poradí s bolestí i možnými záněty. Pokud máte artritidu, mělo by toto ovoce být vaší povinnou domácí výbavou – klidně i ve formě džemu, marmelády, likéru nebo sirupu.

Popáleninu polijte čajem

Když se kácí les, létají třísky. A když se v kuchyni manipuluje s rozžhaveným nádobím, není nouze o drobné spáleniny. Kdyby se vám to v budoucnu zase někdy stalo, dejte vařit vodu na čaj. Konkrétně ten černý přinese okamžitou úlevu a obsažené třísloviny podpoří rychlejší regeneraci pokožky. Před použitím ho samozřejmě nechte vychladnout. Nutno dodat, že ani čaj heřmánkový není v takových případech úplně od věci, jelikož má protizánětlivé schopnosti, čímž přispívá k léčbě poškozených kožních buněk.

Bolavé nohy? Podporu hledejte v mrazáku

Od rána jste na nohou, na což vaše končetiny reagují bolestivým protestem? Naplňte PET láhev do ¾ vodou a hoďte ji do mrazáku. Jakmile tekutina zmrzne, máte úlevu na dosah. Zkrátka se pohodlně usaďte do křesla a pod chodidla na zemi si vložte plastovou zachránkyni. O nepříjemné mrzutosti za chvíli nebude ani památky…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat