Prostreno.cz

Vaše tělo zadržuje vodu. Tyhle potraviny zařaďte na jídelníček

Zadržování vody v těle není nic neobvyklého, způsobuje ho nezdravý životní styl, nedostatečný příjem tekutin, tučná a nezdravá strava. V dnešní uspěchané době tímto problémem trpí více lidí, než si myslíte. Pokud s touto potíží chcete bojovat, nemusíte se rovnou spoléhat na pilulky, ale můžete k boji přizvat i osvědčené diuretické potraviny.

Citrony

Citronová šťáva nejenže ochutí obyčejnou sklenici vody, ale přispívá také k lepšímu odvádění vody z těla, k detoxikaci organismu, a navíc napomáhá snížit i krevní tlak.

Voda

Když už jsme u té vody, tak nejčastějším omylem bývá, že lidé, kteří se cítí zavodnění, snižují příjem tekutin. Naše tělo pak reaguje opačně, místo toho, aby bylo v těle vody méně, ji více zadržuje a schovává na horší časy. Takže pravidelný pitný režim je základ. K pití se doporučuje čistá voda, voda s citronem nebo zelený čaj.

Jablečný ocet

Stejně jako se říká, že byste měli sníst jedno jablko denně pro zdraví, tak stejně tak byste neměli podceňovat sílu jablečného octa. Jablečný ocet má antibakteriální, antimykotické účinky, působí jako přírodní antibiotikum, které ničí patogenní bakterie a viry v těle. Navíc přispívá k dobrému trávení a podporuje štěpení tuků. Jablečný ocet oceníte jak při odvodnění, tak i při redukci hmotnosti a v neposlední řade posílí vaši imunitu.

Zázvor

Zázvor má silné antibakteriální účinky, kromě toho, že posílí obranyschopnost těla, přispívá i k odvodňování organismu. Ze zázvoru si snadno můžete připravit čaj. Čerstvý očištěný kořen, nakrájejte na malé kousky, zalijte vroucí vodou a nechte louhovat. Když do čaje přidáte ještě špetku skořice, máte v ruce přímo spalující nápoj na nadbytečná kila.

Česnek

Česnek pročišťuje a detoxikuje organismus hned několika způsoby. Pokud chcete okusit jeho silné účinky, měli byste ho konzumovat alespoň třikrát do týdne. Už vás napadá, do jakého jídla ho přidáte?

Celer a mrkev

Tato dvojka kořenové zeleniny napomáhá odplavování toxinů z těla a působí jako přírodní diuretikum. Navíc látky obsažené v mrkvi jsou prospěšné pro naši pleť. Nejlepší je samozřejmě v syrové formě, případně dušené v páře.

Ovesné vločky

Ovesné vločky patří mezi takzvané superpotraviny a ne jen tak náhodou. Svým obsahem vlákniny opravdu vynikají. Naše tělo potřebuje vlákninu nejen ke správnému trávení, ale také zlepšuje absorpci živin. Díky tomu, že dokáže nastartovat zdravé trávení, přispívá i k odvodňování nadbytečných tekutin z organismu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat