Prostreno.cz

Na zrak i zácpu. Zdravotní přínosy kukuřice, na které se zapomíná

Došla vám inspirace a nemáte absolutně žádný nápad, co dnes vařit? Zkuste něco z kukuřice. Formou chutného jídla si snížíte vysoký krevní tlak, prospějete očím i svému trávení a navíc si posílíte imunitní systém.

Na kukuřici si člověk může pochutnat i v prosinci, stejně jako v dubnu či v září. A je to dobře! Ať už do své kuchyně pozvete tu čerstvou, mraženou či vakuovanou, má obrovské výhody pro zdraví. Jak velkou moc má tato často podceňovaná zelenina, jejíž konzumaci odborníci vřele doporučují? O tyhle vzácné benefity se nenechte připravit!

Účinná regulace krevního tlaku

Jednou z mnoha živin, kterou vám přírodní dar z polí směle nabízí, je draslík. A rozhodně se nejedná o žádné zanedbatelné množství. Tento minerál si lékaři na základě četných studií s průkaznými daty spojují s regulací vysokého krevního tlaku. Pokud tedy trpíte hypertenzí, zahrňte turkyni, jak se kukuřici lidově občas říká, do svého jídelníčku co možná nejčastěji.

Prevence potíží se zrakem

Vitamin A je pro ostrý zrak naprosto klíčový. Jeho optimální hladiny v těle předcházejí suchým očím, zánětům i noční slepotě. „Áčko“ také hodně přispívá k ochraně rohovky, hraje významnou roli v rozlišování barev a snižuje pravděpodobnost vývoje makulární degenerace. Na seznamu zásobáren tohoto „očního vitaminu“ se kromě rajčat vyskytuje i žlutá přítelkyně. To jste věděli? Možná vás právě ona ochrání před nutností nošení brýlí nebo kontaktních čoček!

Posílení obranyschopnosti těla

Že jen přes citrusové plody vede cesta, jak si posílit imunitní systém? Je pravdou, že obsahují spoustu „céčka“, které může pomoci zvýšit ochranu před všemožnými bacily, nicméně na seznam jeho zdrojů právem patří i kukuřice. Co říkáte, nedali byste si z ní třeba polévku? Kromě toho, že vás zahřeje, udrží i virózy pěkně daleko od těla.

Přírodní lék na zácpu

Pravidelné „kukuřičné“ dávky díky vysokému podílu vlákniny prospívají trávení a usnadňují pohyby střev. Zároveň však napomáhání v odstraňování škodlivých látek, které vám v útrobách mohou nadělat pořádnou paseku. Někteří lidoví léčitelé se navíc domnívají, že lepší prostředek na zácpu snad ani neexistuje. Dobré vědět, viďte?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat