Prostreno.cz

Co ženy s krásnými vlasy nedělají. Inspirujte se a budete patřit mezi ně

Toužíte-li po krásných, hustých vlasech, jaké má vaše kamarádka, kolegyně nebo slavná hollywoodská kráska, inspiraci hledejte právě u nich. Vždyť kdo jiný nás může naučit starat se o své vlasy lépe, než někdo, kdo sám vlastní hustou hřívu.

Někdy svým vlasům věnujeme až přehnanou péči. Někdy i méně znamená více. Vyhněte se těmto běžným chybám. Zkrátka tohle ženy s krásnými vlasy nedělají…

…neumývají si vlasy každý den

Časté mytí vlasům vůbec neprospívá, každým umytím smyjete nejen pro vás nevzhledný maz, ale také ten potřebný, který chrání vlasy i pokožku. Každodenní mytí vlasy vysušuje. Mnoho žen s krásnými vlasy si umývá vlasy přibližně dvakrát do týdne. Pokud se vám vlasy rychle mastí, problém může být ve špatně zvoleném přípravku, nesprávném kondicionéru, bezoplachových maskách či v jiném nadbytečném přípravku. Pokud si nejste jisti s výběrem, poraďte se se svým kadeřníkem.

…nepřehánějí to s fénováním

Ruku na srdce jak často používáte fén, kulmu nebo žehličku právě vy? Pro naše vlasy je mnohem přirozenější a zdravější, když schnou přirozeným způsobem při pokojové teplotě. Jednou za čas jim „tepelná úprava“ neškodí, ale pro každodenní péči to není nic dobrého. Případně nešetřete na vlasové kosmetice, určené na ochranu vlasů při fénování či žehlení.

…nešetří u kadeřníka

Rozhodně vás nenabádáme zajít rovnou do nejdražšího salonu ve městě, máme na mysli hlavně pravidelné zastřihování konečků a také kvalitní vlasovou péči. Pokud je součástí péče i barvení, neváhejte si připlatit za kvalitní přípravky. V dnešní době se spoustu výrobců vlasové kosmetiky specializuje právě na šetrnost barvy k vaší hřívě. Sice si připlatíte, ale i po letech bude pořád co barvit.

…nezatracují kondicionér a vlasové oleje

Častým omylem bývá to, že kondicionér a vlasové oleje způsobují rychlé maštění vlasu a pokožky hlavy, ale při správném používání a dobrém výběru prostředku tomu tak není. Kondicionér a další hydratující prostředky nanášejte vždy od konečků směrem k hlavě přibližně k úrovni uší. O zbylé vlasy od hlavy k úrovni uší se postará přirozeným způsobem kožní maz.

…pečují o pokožku hlavy

Stejně jako o krásné vlasy je také důležité postarat se o pokožku hlavy. Suchá a svědící pokožka je velmi nepříjemná. Dopřejte i pokožce hlavy pravidelnou masáž, tím se pokožka prokrví a probudí k životu i vlasové folikuly.

…nepodceňují kvalitní hřebeny

Schválně – jak starý je váš hřeben a kdy jste ho naposledy čistili? I pro hřeben platí pravidelné čištění a po vypadání pár článků, také výměna za nový. Pro rozčesávání je nejlepší volbou hřeben se širokými mezerami. Abyste zabránili poškození vlasů, pročešte nejprve konečky a poté vlasy od hlavy po celé délce. Věřte, že kvalitní hřeben udělá hodně.

…nespí s mokrými vlasy

Vlasy byste si měli umýt s dostatečným odstupem, než půjdete ulehnout ke spánku. Mokré vlasy se při spaní snadno zacuchají, lámou a hlavně polštář nasákne přebytečnou vodu a vlasy jsou celou noc v jakémsi skleníku a to jim na kráse rozhodně nepřidá.

...nepodceňují zdravou stravu

V poslední řadě je důležitá výživa, která jde z nitra našeho těla. Vlasům prospívá strava složená z ryb a zeleniny. Prospěšné je také avokádo a kokosový olej, ten můžete použít jak na vnitřní použití tak i zevní. Kokosová maska je pro vlasy velmi výživná a je vhodná pro suché a poškozené vlasy.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat