Prostreno.cz

Hořký čaj Ku Ding. Umí zahřát, ale i léčit

Ještě nevíte, co svým blízkým obstarat pod stromeček? Věnujte jim porci zdraví z Číny. Má někdo z vašeho okolí vysoký krevní tlak či cukrovku? Zavítejte do obchodu s čaji a zmírněte jeho trápení!

Ku Ding Cha je v Číně velmi oblíbeným nápojem, jehož chuť je silně hořká. Pečlivě smotané lístky tvoří delší jehličky, které svým tvarem připomínají hřebíky. Odtud také pochází označení Ku Ding neboli „hořký hrot“.

V Česku je k dostání v obchodech s bylinkami a čajem. Jedinou jeho nevýhodou je malý obsah kofeinu. Pro osoby, které jsou na něj citlivé, může konzumace tohoto typu čaje způsobit bolest hlavy, nevolnost, závratě, rušivé třesy či průjem. Pokud zrovna tohle není problém, lze pravidelný příjem tohoto čínského čaje považovat za zdraví přínosný. Komu udělá radost? Vezměte to podle zdravotních problémů!

Snížený krevní tlak

Jedna z nejúžasnějších věcí, které čaj Ku Ding může nabídnout, je snížený krevní tlak, což se hodí pro osoby trpící hypertenzí. Přírodní a poměrně levné řešení problému…

Zkrocení cholesterolu

Díky množství antioxidantů v každé dávce kudingového čaje dochází ke snižování špatného cholesterolu. Kdo je pravidelně pije, snižuje riziko vzniku srdečních onemocnění.

Kontrolovaná úroveň cukru

Podle tradičních čínských léčitelů je uvedený čaj velmi vhodný „cukrovkáře“. Je to kvůli jeho schopnosti zabránit tomu, aby se hladina cukru v krvi zhoršovala. Pokud vám váš lékař řekl, že máte vysoké riziko vzniku diabetu, můžete mít z čaje Ku Ding prospěch.

Příjemná vůně těla

Odborníci říkají, že tento čínský čaj zabíjí allylmethylsulfidové molekuly v těle, o kterých je známo, že způsobují zápach. Je také možné, abyste konzumovali hořký čaj, pokud chcete, aby se váš dech okamžitě osvěžil.

Atraktivní pokožka bez kazu

Tajemství krásy čínský žen? Tamní obyvatelky jej používají i na obličej, neboť bojuje proti pupínkům a dalším problémům s kůží. Jeho antioxidační obsah také pomáhá oddálit stárnutí pokožky. Zároveň podporuje cirkulaci krve, snižuje krevní tlak, cholesterol a zarudnutí očí, dokáže uklidnit mysl a má silné detoxikační účinky. Berete? Pak se vám bude líbit i to, že oddaluje předčasné stárnutí mozku a srdce a pomáhá udržovat zdravou tělesnou hmotnost.

V případě těhotenství je však konzumace tohoto čaje nežádoucí. Poradit se s lékařem je vhodné i při nízkém tlaku či užívání léků na ředění krve.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat