Prostreno.cz

Přínosy limetkového esenciálního oleje

Že vůně esenciálního oleje jen zútulní domácnost a tím to hasne? Ale kdepak, konkrétně limetka vás zbaví také deprese, úzkosti a stresu. Pokud si troufnete na zevní použití, uleví vám od bolesti kloubů a svalů. Na své si ale přijdou i vlasy, kterým vyhlásily válku lupy.

Advent je tu a vánoční přípravy vrcholí. Jenže s nimi také stres a totální honička! Máte nervy na pochodu, z toho věčného uklízení vás „bolí celý člověk“ a ke všemu se o vás pokouší viróza? V tom případě se svěřte do „rukou“ aromaterapie, která vás ve štychu nenechá. Proč je pro vás právě teď limetkový esenciální olej ta správná první pomoc?

Pomáhá překonat mírnou depresi

Pokud se cítíte pod psa, což je v tomto náročném období zcela normální, nemusíte zahánět splíny jen čokoládou a vším, co nemá nouzi o cukr. Proti záchvatům mírné deprese se dá bojovat i limetkovým olejem! Ten stejně jako ostatní členové citrusové esenciální rodiny prokazatelně snižuje mírnou depresi, zlepšuje náladu a povzbuzuje psychiku.

Zbaví vás stresu, se kterým si už nevíte rady

Svěží a příjemné aroma limetky dokáže hladiny stresových hormonů držet pěkně na uzdě. Kápněte si pár kapek do aromalampy a nechte se unášet na vlně pohody, která vás po chvilce inhalace zkrátka nemůže minout. Podle odborníků je tento olej silně antibakteriální, takže vám navíc pročistí i domácí ovzduší, přičemž pomáhá v likvidaci bacilů a škodlivých zárodků.

Zmírňuje bolesti svalů a kloubů

Při zředění s nějakým nosným olejem můžete limetkového zachránce používat na bolavé svaly a klouby. S čím ho kombinovat, abyste získali léčivé mazadlo? Vhodný je například olivový či rostlinný olej, ale využít se dají i služby oleje mandlového, ricinového nebo kokosového. Nejste fanoušek vlastnoručních masáží? Pak limetkový medikament smíchejte s trochou mléka a jednoduše ho přidejte do vany. I v této lázni se vám od bolesti uleví!

Uvolňuje ucpaný nos

Parní inhalace s pár kapkami limetkového esenciálního oleje přidá ruku k dílu v léčbě infekce horních cest dýchacích. Pokud máte neprůchodné dutiny a nemůžete se pořádně nadechnout, což je důvod, proč jste se už pár dní pořádně nevyspali, bez váhání na tento kouzelný prostředek v malé lahvičce vsaďte.

Zatočí s lupy i svěděním pokožky hlavy

Další výhodou esenciálního pokladu je, že bojuje proti lupům a uklidňuje podrážděnou pokožku. Dejte svou hřívu do pořádku ještě před svátky, stačí do šamponu vmíchat dvě tři kapky, a umýt si vlasy tak, jak jste zvyklí. Provádějte tuto kúru pravidelně a na lupy budete moci jenom vzpomínat…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat