Prostreno.cz

K mytím rukou přidejte spánkovou hygienu

Nechcete leden proležet s teplotou? Kdo by také něco takového dvakrát vítal, když je práce „jako na kostele“! Snažte se tedy spát tolik hodin, kolik máte. Nepodceňujte ani hygienu rukou a omezte doteky na obličeji. Nejlépe na minimum!

Venku je chladno, vánoční nákupy a přípravy vrcholí, v obchodech bývá tlačenice. Všechny tyto faktory zvyšují šanci na to, že nějaký ten bacil dostihne i vás. Jak to? Nízké teploty nahrávají dýchacím onemocněním, shlukování lidí přispívá k rozšiřování virů a „adventní“ stres s únavou obranyschopnost také zrovna neposiluje. Co můžete udělat proto, abyste se nemoci vyhnuli? Jsou tu jistá preventivní opatření…

Nepodceňujte hygienu rukou

Kolikrát jste si dnes už umyli ruce? Ať řeknete jakékoliv číslo, je to málo. Časté použití mýdla a kontakt s vodou napomáhá k odstranění bakterií. Nezapomínejte tedy pokaždé, když někde sáhnete na kliku dveří, přijdete do kontaktu s penězi či nákupním košíkem, co nejdříve strčit ruce do umyvadla. I nošení malé dezinfekce, která vám v kabelce nezabere mnoho místa, je skvělý způsob, jak se mimo domov chránit před škodlivými zárodky.

Spěte, co hrdlo ráčí

Spánek je pro zdraví naprosto klíčový. Pokud ho budete zanedbávat, riskujete oslabení a snížené reakce vašeho imunitního systému. Doporučených osm hodin denně navíc podle názoru lékařů pomáhá k lepšímu zvládání stresu. Nebalte tedy po nocích dárky a jděte se raději pořádně vyspat. Vždyť je to pro vaše dobro!

Nevyhýbete se vitaminům

Snažte se dodržovat pravidelné dávky vitaminů A, B, C a E a pohlídejte si i příjem antioxidantů. Tyto cenné látky posilují obranyschopnost a zvyšují pravděpodobnost, že letošní advent překonáte i přes veškeré nástrahy v plném zdraví a kondici.

Obličej jako bezkontaktní zóna

Nedotýkejte se očí, nosu ani úst, když nemusíte. Významně tak omezíte přenos bakterií z rukou, čímž se hodně zpomalí další šíření virů. Místo na sebe sáhněte raději na mýdlo. Tento zvyk je nejen neškodný, ale dá se říct, že i léčivý…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat