Prostreno.cz

Závislost na elektronických cigaretách se projevuje velmi nenápadně

Rozhodli jste se přejít z klasických cigaret na ty elektronické? O tom, jestli jste udělali dobře, svědčí vaše návyky. Možná teď na tom paradoxně jste ještě hůř!

Důvodem, proč jsou elektronické cigarety v dnešní době tak populární, je vyjádření některých odborníků. Podle nich je užívání „elektroniky“ o 95 procent méně škodlivé, než v případě klasických cigaret. E-vymoženosti totiž neobsahují dehet ani jiné škodlivé zplodiny, které jsou spojené hlavně se spalováním cigaretového papírku.

Jinými slovy, jedná se o zdravější alternativu kouření, která prý v některých případech usnadňuje snadnější boj se závislostí obecně. Bohužel, pořád je přítomný nikotin, který celý proces ztěžuje. Vlastně hodně nikotinu. E-cigarety ho obsahují víc, než je tomu u klasických cigaret. Člověk si tak časem na navýšené množství zvykne. A opět se jedná o problém jako trám. Které signály prozrazují, že jste si moc nepomohli a pořád jste závislí – byť na zdravější verzi kouření? Na tohle si u e-cigarety dejte pozor!

Stresuje vás její nefunkčnost

Máte takový malý srdeční záchvat hned ráno poté, co jste si uvědomili, že jste večer zapomněli nabít svůj elektronický poklad? Lítáte v tom…

Jste předvídaví

V tašce nosíte USB nabíječku, v autě máte náhradní baterii nebo napájecí banku. Jste vybaveni pro všechny případy. Náhoda je prostě blbec…

Neustále kontrolujete

Než vyrazíte z domu, jste nuceni se podívat, kolik „šťávy“ v cigaretě ještě zbývá. Pro jistotu si do kapsy dáte náhradní náplň – nebo radši dvě. A co když zjistíte, že se se vám tenčí zásoby? Nejprve vás to mírně rozladí, pak si uvědomíte, že cestou do kavárny se nutně musíte stavit u nejbližší prodejny. V podstatě na tom závisí vaše nálada, emoce, psychické zdraví i pracovní výkonnost.

Vyžadujete pohotovost

Co se postará o to, že jedním pohybem přiblížíte elektronickou cigaretu k ústům a ve vteřině si vychutnáte kouř s příchutí cherry, banánu, cappuccina nebo jablka? Šnůrka! Právě ona zajištuje stálou pohotovost. Bez ohledu na to, jestli řídíte, jíte, popíjíte kávu nebo sledujete televizi, máte vaše zařízení po ruce.

V pořadí priorit netápete

Zatímco vaše rodina, přátelé a spolupracovníci nakupují, nebo vybírají dárek komusi k narozeninám, vy se jich straníte, protože si prostě nemůžete pomoct. Radši si jdete zakouřit a „lépe“ využijete volnou chvíli, kterou vám osud přihrál. Věc priorit… Tak co, poznali jste se?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat