Prostreno.cz

Potraviny pro krásné vlasy

Nejste spokojení se stavem vaší hřívy? Možná je to proto, že nejíte dost lososa, lněných semínek, vajec, kuřecího masa a mrkve. A když už jsme u toho – jak jste na tom s čočkou? I ta s tím totiž hodně souvisí!

Zdravé, husté a lesklé vlasy jsou snem snad všech žen na světě. Ale jak si je pořídit? Toť otázka. I když se v obchodě nabízejí kvanta produktů, co si budeme namlouvat, zázraky bohužel neumí. To se ale nedá říct o správné stravě! Ano, čtete správně, k nádherné koruně krásy se můžete i projíst. Které potraviny se vyplatí zahrnout do jídelníčku?

Losos a lněná semínka

Pokud se z pohledu do zrcadla chcete radovat, zavítejte v obchodě do oddělení ryb a poohlédněte se po lososu. Nabízí spoustu omega-3 mastných kyselin, železa a vitaminu B12. Všechny tyto látky přispívají k jedinečnosti a dokonalosti vlasů a udržují v kondici pokožku hlavy. Jestli nepatříte mezi fanoušky mořských živočichů, bohatý zdroj vitaminů i zmíněných prospěšných kyselin naleznete také ve lněných semínkách, které si můžete přidávat do ranních ovesných vloček či smoothie.

Vejce a kuřecí maso

Primární stavební prvky vaší hřívy jsou bílkoviny, proto byste jejich příjem neměli zanedbávat. O tyto cenné živiny vás obohatí kuřecí maso a vajíčka, ve kterých se také skrývá dostatečné množství vitaminu B7 známého pod pojmem biotin, jehož nedostatek je běžnou příčinou vypadávání a zhoršené kvality vlasů.

Mrkve není nikdy dost

Že je tato zelenina dobrá jenom „na oči“? Ale kdepak, obsažený vitamin A má v popisu práce regulaci tvorby kožního mazu v pokožce hlavy. Nebojte se, není to tak, že by se vám po chřoupání mrkve vlasy nějak mastily, tento produkovaný maz zachovává jejich neustálou hydrataci, bez které se zkrátka neobejdou. Nezapomeňte tedy přírodní dar konzumovat, „co hrdlo ráčí“, je skvělou prevencí proti nadměrnému vysušování.

Dejte šanci čočce

Opomíjená luštěnina je napěchována kyselinou listovou, což je další důležitá součást vlasové výživy. Hraje totiž klíčovou roli při tvorbě červených krvinek a pomáhá regenerovat poškozené buňky. A to je přesně ten důvod, proč si udělat pořádné čočkové zásoby! Sáček vás vyjde na pár korun, ale s vaším vzhledem dokáže divy!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat