Prostreno.cz

Čím odstranit tmavé kruhy pod očima. Pomůže rajče i citron

Vrátili jste se z večírku v pozdních ranních hodinách – a je to na vás vidět? Kde nepomůže make-up, tam se uplatní zachránci z kuchyně. Možná nemáte ani tušení, jaké přírodní zbraně proti tmavým kruhům máte na dosah!

Tmavé kruhy pod očima? To není obrázek, který by člověk po ránu dvakrát uvítal. Tak jistě, dají se šikovně zakamuflovat třeba korektorem, ale co když malý spasitel momentálně není k dispozici? Ani tak nemusíte vyrazit do ulic s viditelnou památkou na prohýřenou noc. Zkuste omrknout zásoby v kuchyni, i tam se překvapivě najde pár „likvidátorů“ kosmetické katastrofy. Třeba?

Citron. Ten se hodí do čaje i na obličej

Kyselý plod, respektive jeho šťáva, vám může už po deseti minutách „vyzmizíkovat“ tmavé kruhy velikosti pětikoruny. Jak přesně by to mělo probíhat? Nejprve získejte co možná nejvíce citronové šťávy, poté v ní namočte dva vatové tampony. Ty si přiložte pod oči a vyčkejte na zázrak. Aby nedošlo k nepříjemně štiplavému maléru, oči po celou dobu nechte zavřené. Ve finále si obličej opláchněte vlažnou vodou a použijte hydratační krém.

Nepodceňujte schopnosti rajčat

I rajská jablíčka se v případě nechtěné „ozdoby“ dokonale uplatní. Kromě toho, že zesvětlí celou „podoční“ oblast, také přispějí k elasticitě a pružnosti pokožky. Smíchejte jejich prospěšný nektar s trochou citronové šťávy. Ideální doba působení získané směsi je něco mezi pěti a deseti minutami.

Čajové pytlíky. Proč je určitě nevyhazovat?

Děláte si po ránu čaj? No výborně, pokud jste fanouškem toho zeleného či heřmánkového, sáčků po vylouhování se určitě nezbavujte. Místo do koše je umístěte do mrazáku! Když si je potom „posadíte“ na oči a budete čtvrt hodinky relaxovat, dočkáte se výrazného zlepšení. Nutno dodat, že „čajová kúra“ je skvělou prevencí i proti samotnému vzniku tmavých kruhů. Vyšetřete si na ni čas pravidelně, budete mít po starosti.

Kurkuma, zachránce situace

Indický šafrán umí pozvednout pokrmy na vyšší úroveň – z chuťového i zdravotního hlediska. Jeho využití ale přesahuje i hranice kuchyně. Pasta tvořená ze dvou čajových lžiček kurkumy a kapky ananasového džusu dokáže zesvětlit i to, na co jsou běžně kupované kosmetické zlepšováky krátké. Nevěříte? Tak se po deseti minutách působení a následném oplachu podívejte do zrcadla!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat